Foto: RIA Novosti/Scanpix

Krievijas nopelniem bagātais hokeja treberis Jurijs Novikovs vietējiem medijiem paudis neizpratni par Krievijas izlases trenera asistenta Harija Vītoliņa izteikumiem pēc spēles ar ASV izlasi, kurā amerikāņi pieveica spēcīgo Krievijas komandu ar 4:2.

"Personiski man nav saprotama izlases trenera Harija Vītoliņa reakcija pēc amerikāņiem zaudētās spēles," portāls "championat.com" citē Novikovu. "Treneriem vairāk vajadzētu pievērst uzmanības sev, savai uzvedībai. Viņš izteicās, ka amerikāņi vairāk gribējuši uzvarēt nekā krievi. Tādā gadījumā ir vai nu jāizskaidrojas ar komandu vai arī Vītoliņam jāatbild par saviem vārdiem. Uzskatu, ka šis gadījums ir jāizskata federācijas līmenī, jo nav pieļaujams, ka treneris pārmet spēlētājiem nevēlēšanos uzvarēt. Gluži pretēji - trenerim ir pašam jālec ārā no ierakumiem un jābūt līderim, nevis jāmeklē [zaudējuma] iemesli."

"Oļegs Znaroks, lūk, teica pavisam kaut ko citu," norāda treneris. "Nekādus pārmetumus spēlētājiem no viņa nedzirdēju. Bet Vītoliņa teiktais mani aizskāra. Cienījamā un labā kolektīvā par to momentā izvirzītu pretenzijas."

Pēc mača ar amerikāņiem Harijs Vītoliņš nākamajā dienā "championat.com" korespondentam Čehijā teica: "Kāpēc mums nesanāca? Laikam amerikāņi vairāk gribēja uzvarēt. Mēs zaudējām niansēs. Ja viņi uzvarēja, tātad vairāk to gribēja. (..) Un arī mūsu stiprās puses nekādi neizpaudās. Mums ir ļoti labs uzbrukums, taču spēles gaitā komandas ripu kontrolēja 50 uz 50, un amerikāņi ar ripu mūsu zonā pat bija biežāk. (..) Meklēsim pozitīvo šajā zaudējumā. Labi, ka tas notika tagad. Ir, par ko padomāt. Ja šo spēli būtu "izvilkuši", šķistu, ka viss ir kārtībā."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!