Foto: AFP/Scanpix/LETA
Krievijas izlase svētdien pasaules hokeja čempionāta B apakšgrupā Bratislavā izcīnīja sesto uzvaru pēc kārtas, ar rezultātu 3:0 (1:0, 1:0, 1:0) pārspējot pērnā gada vicečempioni Šveici.

Krievijas hokejisti spēli iesāka ar lielu pārsvaru laukumā, un jau ceturtajā minūtē Artjoms Aņisimovs pēc aizsarga Dmitrija Orlova reida uz vārtiem saņēma piespēli un izdarīja precīzu metienu nenosegtajos vārtos. Pirmā perioda turpinājumā šveicieši spēles gaitu izlīdzināja, bet savus momentus uzbrukumā nerealizēja.

Otrajā trešdaļā jau no pirmajām minūtēm laukumā ritēja līdzīga spēkošanās, bet tad krievi ieguva vairākumu, kura Ņikita Kučerovs realizēja, metot uzreiz pēc Ņikitas Guseva ļoti precīzās piespēles. Šveices hokejisti otrajā periodā mēģināja mainīt mača ritējumu, bet Aleksandrs Georgijevs vārtos darbojās precīzi.

Trešajā periodā Šveices izlase aktīvi devās uzbrukumos, tomēr kārtoto rezultātu tas nedeva. 56. minūtē krievi aizsteidza pretuzbrukumā, kuru noslēdza Kučerovs, panākot mača gala rezultātu. Pamatlaika izskaņā Šveicei bija divas iespējas vairākumā, taču ripa spītīgi negāja vārtos, reizi trāpot arī pa stabu.

Krievijas izlase ar 18 punktiem sešās spēlēs ir B grupas līderpozīcijā, bet Šveice ar 12 punktiem ierindojas ceturtajā pozīcijā. Grupu turnīra noslēgumā Krievija tiksies ar Zviedriju, bet Šveice – ar Čehiju.

$duelID=1269;$eventID=23;include '/www/htdocs/sport/includes/articleincludes/starVote/vote.inc' ?>

Šveice - Krievija 0:3 (0:1, 0:1, 0:1)
Vārtu guvēji
: - - Artjoms Aņisimovs (3:36 min.), Ņikita Kučerovs (26:20 min.m vair.), Ņikita Kučerovs (55:20 min.)
Soda minūtes: 8 - 14
Metieni: 31- 34

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!