Foto: LETA

Starptautiskā hokeja federācijas (IIHF) padome, balstot savu lēmumu uz dalībnieku drošību, atņēmusi Krievijai tiesības organizēt 2023. gada pasaules čempionātu hokejā, paziņots organizācijas mājaslapā. Tiesa, paziņojumā kā iemesls nav pieminēts Krievijas iebrukums Ukrainā vai vispār šāda kara norise.

Lēmums balstīts spēlētāju, oficiālu darbinieku, mediju un līdzjutēju drošības labad, uzsver IIHF. Padome to pieņēma 26. aprīlī Cīrihē aizvadītajā IIHF padomes sēdē.

Paziņojumā nav pat minēta Ukraina vai jebkāda kara norise, IIHF vien atsaucoties uz savu statūtu devīto nolikumu punktu. Tajā kā viens no iemesliem organizētājam atņemt čempionātu ir tieši čempionāta dalībnieku ierobežota kustības brīvība.

Maijā gaidāmajā 2022. gada pasaules čempionātā hokejā Tamperē tiks aizvadīts IIHF ikgadējais kongress, kurā tiks pieņemts lēmums par jauno sacensību organizētāju.

IIHF arīdzan atgādina, ka tā jau atņēma Omskai un Novosibirskai tiesības uzņemt 2023. gada pasaules čempionātu junioriem. Toreiz padome pauda lielas bažas par spēlētāju un oficiālu darbinieku ceļošanu uz un no Krievijas.

2023. gada pasaules čempionātam hokejā no 5. līdz 21. maijam vajadzēja norisināties Sanktpēterburgā.

Jau ziņots, ka pēc Krievijas iebrukuma Ukrainā Starptautiskā Hokeja federācija (IIHF) atstādināja no IIHF rīkotajām sacensībām visas Krievijas un Baltkrievijas izlases un klubus.

Krievijas un Baltkrievijas vietā 2022. gada čempionātā spēlēs Francija un Austrija, kuras bija rangā visaugstāk esošās izlases no valstīm, kam nebija paredzēts spēlēt augstākajā divīzijā.

2022. gada pasaules čempionāts Somijā iecerēts no 13. līdz 29. maijam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!