Foto: F64

Krievijas hokeja izlase ceturtdien Eirotūres posma izbraukuma maču pret Somiju aizvadīja vēsturiskās formās, spēlējot PSRS sarkanās krāsas kreklos.

Tiesa, šajā mačā Krievijas hokeja izlase, ko trenē Oļegs Znaroks un Harijs Vītoliņš, piedzīvoja bezierunu zaudējumu ar 0:3 (0:0, 0:1, 0:2).

Šajā mačā Krievijas hokejisti, kuru krūtis rotāja uzraksts CCCP, tā arī nespēja gūt vārtus, kamēr Somija uzvaru Tamperē notikušajā mačā uzvaru nodrošināja otrajā un trešajā trešdaļā. Vispirms cīņas 26.minūtē rezultātu atklāja Tommi Huhtala, bet noslēdzošajā periodā vēl pa reizei izcēlās Sami Lepiste un Petri Kontiola, kurš ripu 15 sekundes pirms pamatlaika beigām raidīja jau tukšos Krievijas izlases vārtos.

Eirotūres kopvērtējumā līdere ar septiņās spēlēs gūtiem 14 punktiem ir Zviedrija, bet nu ar 13 punktiem astoņās cīņās uz otro pozīciju pakāpusies Somija. Tikpat punktu deviņos mačos ir arī Krievijai, bet Čehijas rēķinā ir astoņi punkti.

Kā ziņots, Eirotūres pirmajā posmā - "Karjala" kausa izcīņā - novembrī uzvarēja Zviedrijas izlase, bet pēc tam decembrī Pirmā kanāla kausa izcīņas turnīrā triumfēja Krievija. Savukārt šī gada pirmajos mēnešos komandas atsevišķi aizvada vēl pa četrām spēlēm katra.

Pagājušās sezonas Eirotūres kopvērtējumā uzvarēja Somija, kas bija labākā trijos no četriem posmiem.

Hokeja Eirotūrē līdz šim bijuši četri posmi, kuros ik gadu piedalās Čehijas, Somijas, Zviedrijas un Krievijas izlases, bet šosezon palikuši vairs tikai divi četru komandu sabraukumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!