Foto: Sputnik/Scanpix/LETA

Par Krievijas hokeja izlases galvenā trenera pienākumu izpildītāju apstiprināts Iļja Vorobjovs, bet līdzšinējais valstsvienības vadītājs Oļegs Znaroks pildīs konsultanta pienākumus.

Tādējādi apstiprinājušās Krievijas hokeja sabiedrībā virmojošās runas, ka Znaroks līdz ar atstādināšanu no Kontinentālās hokeja līgas (KHL) kluba Sanktpēterburgas SKA galvenā trenera amata zaudēs arī Krievijas valstsvienības vadītāja amatu.

Kā norādījis Krievijas Hokeja federācijas (KHF) prezidents Vladislavs Tretjaks, Znaroks esot psiholoģiski noguris. "Gatavojamies pasaules čempionātam Dānijā, Eirotūres spēlēm, "Euro Challenge" turnīram. Znaroks ir daudz paveicis, kļuva par olimpisko čempionu, pasaules čempionu. Tagad viņš psiholoģiski noguris, viņam bija liela slodze gan SKA, gan izlasē."

Tretjaks piebilda, ka Znaroka līdzšinējais asistents Harijs Vītoliņš nepalīdzēs Krievijas izlasei pasaules čempionātā Dānijā.

Pats Znaroks pēc notikušā komentārus nav sniedzis un nav apstiprinājis, ka palīdzēs Krievijas izlasei kā konsultants.

Ziņots, ka Znarokam pēc līguma beigām varētu nākties pamest Sankpēterburgas SKA, kas ir Krievijas izlases bāzes klubs. Tā kā abas komandas – SKA un valstsvienība – ir cieši saistītas, Krievijas masu medijos parādījās runas par iespējamo trenera maiņa izlasē.

Znaroks Krievijas hokeja izlasi sāka vadīt 2014. gadā un uzreiz pirmajos mēnešos ar to kļuva par pasaules čempionu. Nākamajā gadā Znaroka un Vītoliņa vadībā Krievijas izlase izcīnīja sudrabu, bet iepriekšējos divos turnīros izcīnīja bronzu.

2018. gada pasaules čempionātā Krievijas izlase spēlēs Kopenhāgenas grupā, kurā vēl ir Zviedrija, Čehija, Šveice, Baltkrievija, Slovākija, Francija un Austrija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!