Foto: IIHF
Trešo uzvaru trīs spēlēs pasaules čempionātā pirmdien izcīnīja Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa vadītā Krievijas hokeja izlase, kas Ķelnē bez lielām problēmām ar 6:3 (3:0, 2:0, 1:3) sagrāva vienu no turnīra rīkotājām Vāciju.

Krievija ar astoņiem punktiem kļuvusi par Ķelnes grupas līderi, uz otro vietu nobīdot Latviju, kas pirmdien nespēlē. Tikmēr Vācija pēc negaidītās uzvaras pirmajā spēlē pret ASV piedzīvojusi otro zaudējumu pēc kārtas, jo sestdien mājinieki ar 2:7 piekāpās Zviedrijai. $duelID=609;$eventID=15;include '/www/htdocs/sport/includes/articleincludes/starVote/vote.inc' ?>

Znaroka vadītā komanda pēc viegli gūtās uzvaras pār Itāliju arī pirmdien neizjuta problēmas cīņā ar Vāciju. Krievijas izlasē pirmos vārtus jau pēc nospēlētām 64 sekundēm guva Vadims Šipačovs, kurš 18. minūtē vairākumā panāca arī 2:0. Vēl pēc minūtes Sergejs Plotņikovs vairākumā palielināja Krievijas pārsvaru līdz 3:0, bet otrajā periodā Ņikita Gusevs un Ņikita Kučerovs panāca jau graujošo 5:0.

Pēdējā trešdaļā trīs minūšu laikā Brūkss Maceks un Filips Gogula samazināja rezultāta starpību līdz 2:5, nedaudz saasinot cīņas gaitu, bet jau pēc mirkļa Krievija "palielināja apgriezienus" un sestos vārtus Znaroka vadītajai komandai guva Kučerovs. Spēles izskaņā Vācijai trešos vārtus guva Frederiks Tifelss, taču mača likteni tas vairs neizšķīra.

Krievijas izlases uzvaru gan aizēnoja komandas kapteiņa Sergeja Mozjakina savainošana. Pirmajā periodā laukuma vidusdaļā rupji pret viņu nospēlēja Patriks Hāgers, kurš saņēma lielo sodu. Mozjakins tikai ar komandas biedru un ārstu palīdzību atstāja laukumu, devās uz ģērbtuvēm, bet laukumā vairs neatgriezās. Spēles laikā Mozjakins aizvests uz slimnīcu, bet pagaidām sīkāka informācija par viņa veselības stāvokli netiek sniegta.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!