Foto: AFP/Scanpix
Uzvaru hokeja Eirotūres trešā posma - "Zviedru spēlēs" - pirmās kārtas mačā ceturtdien izcīnīja Krievijas izlase, kas ar rezultātu 2:0 (1:0, 0:0, 1:0) pieveica Somijas valstsvienību.

Šī cīņa risinājās Helsinku Olimpiskajā stadionā. Maču klātienē noskatījās 25 036 skatītāju.

Aizvadītajā spēlē Krievijas valstsvienības labā vārtus guva Staņislavs Čistovs un Jevgēņijs Kuzņecovs, bet vārtsargs Mihails Birjukovs atvairīja 21 Somijas hokejistu metienu.

Kā zināms, Birjukovs ir Latvijas izlases vārtsarga Edgara Masaļska konkurents Kontinentālās hokeja līgas (KHL) komandā Hantimansijskas "Jugra".

Turnīra pirmās kārtas otrajā cīņā ceturtdien Čehijas izlase tiksies ar Zviedriju.

Šajā turnīrā spēlē trīs komandas, ar kurām šī gada pasaules čempionātā, kas notiks Zviedrijā un Somijā, tiksies Latvijas izlase - Krievija, Zviedrija un Čehija.

Kā ziņots, šī gada Eirotūres pirmajā posmā - "Karjala" kausa izcīņā - triumfēja Krievija, bet otrajā posmā - Pirmā kanāla kausā - uzvarēja Zviedrijas izlase.

Hokeja Eirotūrē ir četri posmi, kuros ik sezonu piedalās Čehijas, Somijas, Zviedrijas un Krievijas izlases, kas pārsvarā veidotas no labākajiem Eiropā spēlējošajiem hokejistiem.

Jau vēstīts, ka pagājušās sezonas Eirotūres kopvērtējumā uzvaru ar 27 punktiem izcīnīja Krievija, Zviedrija ar 20 punktiem palika otrajā vietā, somi tika pie 13 punktiem, bet čehi ar 12 punktiem ieņēma ceturto vietu.

Pērn visos četros posmos triumfēja sacensību saimnieces.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!