Foto: AFP/Scanpix
2016. gada pasaules hokeja čempionāta mājiniece Krievija svētdien Maskavā smagā cīņā ar rezultātu 6:4 A grupas spēlē pārspēja Kazahstānas izlasi.

Spēles septītajā minūtē Jevgeņijs Dadonovs vārtu priekšā ievirzīja ripu vārtos pēc Vadima Šipačova piespēles, bet nepilnas divas minūtes pēc tam Kazahstānai vairākumā Dastins Boids neviena netraucēts no vārtu priekšas raidīja ripu vārtos. Nepagāja pat minūte, un Kazahstāna jau bija izvirzījusies vadībā, izceļoties Romānam Starčenko pēc Maksima Hudjakova piespēles no aizvārtes.

Fantastiskā turpinājuma Krievijai vajadzēja 19 sekundes, lai atjaunotu neizšķirtu rezultātu – Sergejs Plotņikovs, Sergejs Kaļiņins un Romāns Ļubimovs saspēlējās vienā līnijā, un pēdējais no viņiem raidīja ripu vārtos. Tad Kazahstāna palika divu vīru mazākumā, un Sergejs Mozjakins ar tālu metienu panāca 3:2 Krievijas labā.

Ar to jautrais pirmais periods nenoslēdzās, un 14 sekundes pirms pārtraukuma Jevgeņijs Rimarevs vairākumā nospēlēja ļoti viltīgi – viņš no aizvārtes meta pa krievu vārtsarga Sergeja Bobrovska kāju, un ripa pēc atsitiena lidoja vārtos. Otrajā trešdaļā Krievijas izlasei bija liels pārsvars laukumā, un vadību tai izdevās atgūt vairākumā pēc Antona Belova tālšāviena 39. minūtē.

Kazahstāna trešo periodu sāka vairākumā, kurā Boids teicami piespēlēja Maksimam Semjonovam, kuram vajadzēja mest ripu tukšā vārtu stūrī, realizējot trešo vairākumu spēlē (4:4). Tomēr krievu ofensīva bija liela, un Belovs 44. minūtē vēlreiz guva vārtus ar tālu metienu, bet 49. minūtē pēc viņa uzmetiena Ļubimovs vārtu priekšā ievirzīja ripu vārtos. Divu vārtu pārsvaru Krievija nosargāja atlikušās 11 minūtes, tiekot pie pirmās uzvaras turnīrā.

Šajā mačā Krievijas izlasē savainojumu guva Artēmijs Panarins, kurš trešajā periodā vairs nespēlēja.

$duelID=289;$eventID=11;include '/www/htdocs/sport/includes/articleincludes/starVote/vote.inc' ?>

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!