Foto: Reuters/Scanpix/LETA
Ar drošu uzvaru 2019. gada pasaules čempionātu piektdien, 10. maijā, sāka viena no favorītēm Krievijas hokeja izlase, kas Bratislavas grupā ar 5:2 (2:0, 2:0, 1:2) pieveica Norvēģijas valstsvienību.

Lai gan izdarīto metienu ziņā Krievijai nebija liela pārsvara, cīņas gaitā jau no pirmajām minūtēm dominēja zvaigžņu pārbagātā Krievijas komanda. Tikai mača izskaņā Norvēģija izmantoja atslābumu Krievijas hokeja izlases rindās, gūstot divus vārtus un izglābjoties no "sausā" zaudējuma.

Mača devītajā minūtē Jevgeņijs Dadonovs pēc nospēlētām 12 sekundēm vairākumā guva Krievijas pirmos vārtus, bet 15. minūtē Artjoms Aņisimovs panāca 2:0. Otrā perioda vidū nepilnu divu minūšu laikā Krievija divreiz izmantoja vairākumu, palielinot pārsvaru līdz 4:0 – precīzi bija Ņikita Kučerovs un Dadonovs.

Pēdējās trešdaļas sākumā Ņikita Gusevs ar plaukstas metienu panāca jau 5:0, bet mača izskaņā Krievijas izlase atslābinājās, par ko samaksāja ar diviem zaudētiem vārtiem. Nepilnas četras minūtes pirms spēles beigām Tomass Valve Olsens guva norvēģiem pirmos vātrus čempionātā, bet pēc nepilnām divām minūtēm Jonass Holoss vēlreiz pārspēja Krievijas vārtu vīru Andreju Vasiļevski.

Bratislavas grupā spēlē arī Latvija, kas savu pirmo maču aizvadīs sestdien, 11. maijā, pret Austriju. Vēl šajā grupā ir Zviedrija, Čehija, Itālija un Šveice.

$duelID=1183;$eventID=23;include '/www/htdocs/sport/includes/articleincludes/starVote/vote.inc' ?>

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!