Foto: Reuters/Scanpix/LETA
2018. gada pasaules hokeja čempionāta A grupas spēlē Krievijas izlase ar rezultātu 4:0 (2:0, 0:0, 2:0) pārspēja Slovākijas izlasi, kurai pēc šī zaudējuma cerības iekļūt ceturtdaļfinālā samazinājās vēl vairāk.

Krievijas hokejisti spēli sāka ar lielu ofensīvu, bet vārtus izdevās gūt 12. minūtē, kad Maksims Mamins apslidoja vārtus, ieguva vārtsarga atvairīto ripu pēc Ņikitas Sošņikova metiena un raidīja to tukšajā vārtu stūrī. Piecas minūtes vēlāk Pāvels Dacjuks ar izcilu piespēli atrada Ņikitu Gusevu, kurš meta vārtu apakšējā stūrī. Slovākijas hokejisti pirmajā periodā nespēja izrādīt pienācīgu pretestību pretiniekiem, izdarot tikai divus metienus pa vārtiem.

Otrajā trešdaļā Slovākijas hokejisti spēles gaitu līdzsvaroja un daudz biežāk darbojās uzbrukumā zonā. Vārtos vairākas reizes labi nospēlēja Mareks Čiljaks, atvairot sarežģītus metienus. Krievijas vārtu vīram Igoram Šestjorkinam arī darba bija daudz vairāk, bet viņš pēc 40 nospēlētām minūtēm joprojām bija nepārspēts.

Arī trešajā periodā cīņa ritēja diezgan līdzīgi, bet pamatlaika izskaņā slovāki mainīja vārtsargu pret sesto laukuma spēlētāju. To gan neizdevās izmantot, un Krievijas hokejisti ar metieniem tukšos vārtos guva vēl divus vārtus. Krievijas pārsvaru palielināja Maksims Šalunovs un Iļja Mihejevs. Krievijas izlases vārtsargs Seštjorkins šajā mačā atvairīja visus 23 pretinieku metienus.

Krievijas izlase A grupas kopvērtējumā ar 16 punktiem sešās spēlēs ir otrajā vietā, bet pēdējā kārtā tā cīnīsies par pirmo vietu pret Zviedriju. Savukārt Slovākija ar astoņiem punktiem ierindojas piektajā vietā, vienu punktu zaudējot ceturtajā pozīcijā esošajai Šveicei.

Šveice pēdējā A grupas spēlē spēkosies ar Franciju, bet Slovākija ar Baltkrieviju.

$duelID=983;$eventID=19;include '/www/htdocs/sport/includes/articleincludes/starVote/vote.inc' ?>

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!