Foto: AFP/Scanpix/LETA
Trešo uzvaru četrās spēlēs pasaules čempionātā Rīgā trešdien, 26. maijā, izcīnīja Krievijas olimpiskās komitejas (KOK) komanda, kas ar 2:0 (0:0, 1:0, 2:0) pieveica Dānijas valstsvienību.

KOK tādējādi spērusi lielu soli pretī ceturtdaļfinālam, bet Dānija pēc otrā zaudējuma četros mačos saglabā vēl labas izredzes pacīnīties par iekļūšanu ceturtdaļfinālā. Dānijai šis bija otrais "sausais" zaudējums pēc kārtas.

Ja iepriekšējā mačā dāņi izdarīja vien četrus metienus pa Šveices izlases vārtiem, tad šoreiz Dānijas hokejistiem bija 18 metienu. Tiesa, KOK komandas hokejisti krietni vairāk apdraudēja Sebastiana Dāma sargātos vārtus, izdarot 31 metienu.

KOK savu pārsvaru nespēja izmantot līdz pat otrā perioda beigām, kad vairākumā savu iespēju izmantoja Ivans Morozovs. Pēdējās trešdaļas vidū Aleksandrs Barabanovs dubultoja KOK komandas pārsvaru, bet trīs ar pusi minūtes pirms pamatlaika beigām Dmitrijs Voronkovs pēc izcila metiena uzreiz pēc iemetiena panāca 3:0.

KOK komandai tagad būs divas brīvdienas, bet 29. maijā to gaida spēle pret Šveici. Savukārt Dānija pēc vienas brīvdienas cīņu par ceļazīmi uz ceturtdaļfinālu turpinās 28. maijā ar spēli pret Baltkrieviju.

$duelID=1357;$eventID=27;include '/www/htdocs/sport/includes/articleincludes/starVote/vote.inc' ?>

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!