Foto: LETA
Krievijas hokeja izlase pirmdien pasaules čempionātā Helsinku grupā ar 8:4 sagrāva Austriju, tādējādi saglabājot Latvijai vietu elitē.

Austrijas izlase līdz ar to Helsinku grupā palika pēdējā un izkrita uz pirmo divīziju. Kopā ar austriešiem uz pirmo divīziju izkrīt arī Slovēnija, kura vietu elitē zaudēja Stokholmas grupā.

Ļoti rezultatīvajā spēlē austrieši lika panervozēt Latvijas līdzjutējiem, jo Latvijai vietu elitē šodien nodrošināja tikai Krievijas uzvara pamatlaikā. Favorīti Krievijas hokejisti tomēr beigās neļāva vaļības, kā spēlē pret Franciju, un guva pārliecinošu uzvaru.

$d_id=115; include '/www/htdocs/sport/includes/projects/hockey2013/hockeystar2013/fe.php' ?>

Pirmajā periodā hokejisti sarūpēja īstu uguņošanu. Krievija ātri izvirzījās vadībā ar 2:0, Austrija tad vēl īsākā laika periodā guva trīs vārtus, bet periodu izlases noslēdza neizšķirti 3:3. Otrā periodā pirmajā pusē Austrija pēc 3:4 vēl izlīdzināja rezultātu, taču tad Krievija guva divus vārtus un ieguva pārsvaru 6:4. Pēdējā trešdaļā krievi guva vēl divus vārtus un svinēja pārliecinošu uzvaru ar 8:4.

Interesanti, ka Austrija visā mačā izdarīja divreiz vairāk metienu (36:18), bet Krievija realizēja gandrīz pusi no saviem metieniem.

Krievijas izlasē vārtus guva Aleksandrs Perežogins, Iļja Kovaļčuks, Iļja Ņikuļins, Aleksandrs Radulovs, Sergejs Mozjakins, Sergejs Soins, Ņikita Zaicevs un Jevgeņijs Kuzņecovs. Austrijai divus vārtus guva Matīass Iberers, Tomass Vaneks, Mihaels Rafls un Florians Iberers.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!