Foto: Publicitātes foto

Uzņēmums "Tele2" kopā ar tirdzniecības platformu "foodora" drīzumā sāks ēdienu piegādi, izmantojot IoT (lietu interneta) un 5G savienotus dronus, kļūstot par pirmajiem Eiropā, kas ievieš reālas piegādes ar droniem, informē uzņēmuma pārstāvji.

Piegādes tiks veiktas uz klientu norādītu adresi, nolaižot ēdienu ar vada palīdzību no drona. Pirmās šādas piegādes notiks Stokholmas apkārtnē.

"Foodora" ir izveidojusi speciālu dronu floti, kas, izmantojot "Tele2" 5G tehnoloģiju, nodrošinās ātru un efektīvu ēdienu piegādi klientiem no dažādiem restorāniem. 5G savienojamība ir nepieciešama, jo ir svarīgi, lai dronu reakciju laiks būtu īss, kā arī tiem būtu spēja sūtīt un saņemt lielu datu apjomu.

Lai nodrošinātu ēdienu piegādes ar droniem, uzņēmums "Aerit", kas ir tehnoloģiju līderis dronu nozarē, ir izstrādājis uzlabotus dronus, integrējot tos arī "foodora" tehnoloģiju platformā.

Kā atzīmē "Tele2" pārstāvji, šis iezīmē jaunu ēras sākumu tam, kā cilvēki drīzumā saņem pasūtījumus ne tikai ēdināšanas nozarē, bet arī citās. Turklāt 5G tehnoloģijas sniedz iespējas to darīt gudrā un ilgtspējīgā veidā.

Proti, droniem ir 21 kilometru diapazons un tie rada vien divus gramus oglekļa dioksīda uz vienu kilometru. Salīdzinājumam šāda piegāde ar tradicionālajiem benzīna vai dīzeļdegvielas transportlīdzekļiem, radītu 143 un 110 gramus oglekļa dioksīda uz vienu kilometru.

Tehniskā informācija par droniem:

  • maksimālais diapazons: 21 km,

  • maksimālais piegādes diapazons: 12 km,

  • maksimālais piegādes svars: 4 kg,

  • laika apstākļu ietekme: var lidot lietū, vējā un sniegā.

Pirmās piegādes sāksies šī gada maijā. Ēdienu piegādi ar dronu varēs pasūtīt mobilajā lietotnē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!