Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Uzvaras "Euro Hockey Challenge" sacensību seriāla spēlēs pirms pasaules čempionāta piektdien savās mājās izcīnīja Krievijas, Somijas un Čehijas hokeja izlases.

Krievijas hokeja izlase trešdien emocionālā gaisotnē Jaroslavļā ar 2:1 pēcspēles "bullīšos" pieveica Slovākiju. Pirmajā periodā Aleksandrs Svitovs guva Krievijai pirmos vārtus, bet otrajā periodā Latvijas līdzjutējiem labi zināmais Jurajs Mikušs izlīdzināja rezultātu. Uzvaru nesošo pēcspēles "bullīti" realizēja Maksims Pestuško.

Krievijas Hokeja federācija spēli rīkoja Jaroslavļā, lai pieminēto pērn septembrī notikušo traģisko aviokatastrofu, kurā gāja bojā visa Jaroslavļas "Lokomotiv" komanda. Krievija un Slovākijas hokejisti pirms mača kopīgi apmeklēja traģēdijas piemiņas vietu un nolika vainagu.

Tikmēr pašreizējā pasaules čempione Somija savās mājās ar 3:0 pārspēja Norvēģiju. Somi visus trīs vārtus guva jau pirmajā periodā – precīzi bija Juhani Jasu, Janne Pesonens un Jarko Imonens.

Tikmēr Čehijas izlase ar rezultātu 3:2 pārspēja Vācijas vienību. Uzvarētājiem ar diviem vārtu guvumiem izcēlās Jirži Novotnijs, bet reizi precīzs bija Lukašs Kašpars. Savukārt Vācijas vienībā precīzi meta Patriks Reimers un Kristofs Šuberts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!