Foto: EPA/Scanpix/LETA
Krievijas hokeja izlase trešdien turpināja teju perfekti iesākto 2019. gada pasaules čempionātu hokejā, ar rezultātu 10:0 (4:0, 4:0, 2:0) iznīcinot Itālijas valstsvienību, kas joprojām četrās spēlēs nav guvusi nevienus vārtus.

Jebkādas šaubas par spēles likteni tika izdzēstas jau pēc pusminūtes, kad spēles rezultātu atklāja Ņikita Zaicevs. Ātri gūtie vārti Krievijas izlasei ļāva drīz vien vairāk pievērsties skaistas spēles veidošanai nekā jebkādai centībai audzēt pēc iespējas lielāku rezultātu.

Pirmā perioda laikā krievi guva četrus vārtus, to skaitā pirmo reizi čempionātā kādu rezultativitātes punktu nopelnot Aleksandram Ovečkinam. Arī itāļiem radās pāris labas vārtu gūšanas iespējas, tomēr labākajā no tām Marko Rosa trāpīja pa vārtu stabu.

Graujošais rezultāts pārvērta Bratislavā notiekošo par Visu zvaigžņu spēlei līdzīgu maču. Radošu saspēli turpināja demonstrēt maiņas biedri Ņikita Gusevs un Ņikita Kučerovs, kuri abi sakrāja pa trim rezultatīvām piespēlēm. Rezultatīvākais krievu hokejists bija Jevgeņijs Kuzņecovs, kurš guva divus vārtus, kā arī atdeva pāris rezultatīvas piespēles.

Spēles pēdējā periodā Šons Makmonagls norībināja Vasiļevska sargāto vārtu pārliktni, taču dienvidniekiem tā arī nebija lemts izcelties ar vārtiem.

Tādējādi Krievijas izlase izcīnīja savu pārliecinošāko uzvaru pasaules čempionātu vēsturē. Krievi 2017. gada čempionātā Itāliju apspēlēja ar 10:1, bet šāds pats liktenis vēl gadu iepriekš bija Dānijas valstsvienībai.

Austrumu kaimiņi pēc šīs spēles četrās spēlēs izcīnījuši četras uzvaras, kurās krievu vārtu attiecība ir 23-2. Turpretim itāļi cietuši tikai zaudējumus, kā arī joprojām nav atslēguši pretinieku vārtus (0-30).

Šī bija pirmā spēle 2019. gada pasaules čempionātā hokejā, kurā kāda no komandām izcēlās ar vismaz desmit vārtu guvumiem. Šveice ar 9:0 apspēlēja Itāliju, to pašu paveica Dānija pret Lielbritāniju, bet Zviedrija kaimiņus norvēģus piesmēja ar 9:1.

Krievu paveiktais ir lielākā uzvaras starpība pasaules čempionātos kopš pērn Dānijā aizvadītā turnīra, kurā ASV ar 13:1 sagrāva Dienvidkorejas izlasi.

Krievija - Itālija 10:0 (4:0, 4:0, 2:0)
Vārtu guvēji: Ņikita Zaicevs (00:31 min.), Dinārs Hafizuļins (8:30 min.), Jevgeņijs Kuzņecovs (13:15 min.), Aleksandrs Ovečkins (16:14 min.), Jevgeņijs Kuzņecovs (20:18 min.), Iļja Kovaļčuks (26:03 min.), Jevgeņijs Dadonovs (33:41 min., vair.), Mihails Grigorenko (36:25 min., maz.), Ņikita Kučerovs (44:52 min.), Jevgeņijs Dadonovs (45:27 min.)
Soda minūtes: 4 - 8
Metieni pa vārtiem: 40 (18+9+13) - 15 (5+5+5)

$duelID=1235;$eventID=23;include '/www/htdocs/sport/includes/articleincludes/starVote/vote.inc' ?>

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!