Foto: AFP/Scanpix

Kanādas hokeja superzvaigzne Sidnijs Krosbijs nav aizmirsis, ka viņa iepriekšējais pasaules čempionāts hokejā bija Rīgā un spēle pret mājinieci toreiz izvērtās "jautra".

Kanādas izlasi daudzi eksperti uzskata par vienu no divām galvenajām favorītēm uz zeltu šī gada pasaules čempionātā, turklāt pirmoreiz kopš 2006.gada pasaules čempionātā piedalīsies divreiz par Nacionālās hokeja līgas (NHL) vērtīgāko spēlētāju atzītais Krosbijs.

Savā pirmajā mačā Kanāda piektdien spēkosies ar Latviju, ko 2006.gada meistarsacīkstēs Rīgā sagrāva ar 11:0. Tomēr abu komandu iepriekšējā mačā 2014.gada Soču olimpiskajās spēlēs kanādieši bija pārāki vien ar 2:1.

"Jā, atceros, tas bija Rīgā," pēc Kanādas izlases pirmā treniņa Prāgā Krosbijs atbildēja uz jautājumu vai atceras savu pirmo pasaules čempionātu. "Šajās sacensībās daudz ko iemācījos, tas bija lieliski."

Tāpat Krosbijs pauda, ka atceras Kanādas pirms deviņiem gadiem gūto graujošo uzvaru pār Latviju.

"Mēs viņus spēcīgi sasitām un skatītāji meta uz ledus dažādas lietas. Bija jautra spēle," stāstīja kanādiešu superzvaigzne.

2006.gada čempionāta laikā Krosbijs bija vien 18 gadus vecs, tomēr tas neliedza talantīgajam kanādietim kļūt par sacensību rezultatīvāko spēlētāju.

"Mums šogad ir talantīga un ātra komanda, to varam izmantot. Tomēr labas ir visas komandas, kas šeit sacenšas," uzsvēra Krosbijs. "Ja citus gadus man pēc sezonas ir veselības problēmas, šoreiz labprāt pagarināju savu sezonu un izmantoju iespēju pārstāvēt valsti."

"Mums ir daudzi spēlētāji, kas var iemest. Turnīrs ir garš, tāpēc tā laikā jākļūst labākiem ar katru dienu," uzsvēra spēlētājs.

Krosbijs nenoliedza, ka viņam ir motivācija iekļūt trīskāršā zelta klubiņā - kļūt par devīto kanādieti, kura kontā ir Stenlija kauss, olimpiskais zelts un pasaules meistarsacīkšu spožākā kaluma godalga.

"To paveikt nav viegli, kas redzams pēc tā, ka tas izdevies nav nemaz tik daudziem," stāstīja spēlētājs, kurš ikdienā pārstav Pitsburgas "Penguins" komandu.

Kā zināms, Krosbijs Kanādas izlasei palīdzēja iegūt zeltu 2010.gada Vankūveras olimpiskajās spēlēs, kad guva uzvaras vārtus finālspēles pagarinājumā, un pērn Sočos.

Ikdienā Krosbijs pārstāv Pitsburgas "Penguins" komandu, kas šosezon nepārvarēja NHL Stenlija kausa izcīņas pirmo kārtu. Viņš divreiz kļuvis par NHL rezultatīvāko spēlētāju, bet šosezon ar 84 punktiem 77 mačos šajā rādītājā palika trešais.

Latvijas izlases spēle ar Kanādu piektdien sāksies plkst.17.15.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!