Foto: AFP/Scanpix

No Ziemeļamerikas Latvijā ieradies aizsargs Artūrs Kulda, kurš pievienosies valstsvienībai uz gaidāmo pasaules čempionātu.

Kulda, kurš pēc sezonas KHL klubā Novosibirskas "Sibirj" devās uz NHL komandu Vinipegas "Jets", Latvijā ieradies otrdienas pēcpusdienā. Kā zināms, NHL viņš nevienu spēli šajā sezonā tā arī neaizvadīja.

Vēl Latvijas izlases vadība cer uz uzbrucēja Zemgus Girgensona pievienošanos valstsvienībai. Šobrīd Girgensons ir aizņemts Amerikas hokeja līgas (AHL) klubā Ročestras "Americans", kas cīnās Kaldera kausa izcīņā. Pirmās kārtas sērijā līdz trim uzvarām "Americans" ir iedzinējos ar 0-2, un, ja klubs izstāsies no izslēgšanas spēlēs, Girgensons varētu steigt palīgā Latvija izlasei.

Jau vēstīts, ka Latvijas izlases galvenais treneris Teds Nolans vēl nenosauca galīgo sastāvu pasaules čempionātam. Viņš sastāvu un pēdējos "liekos" paziņos trešdien pēc pēdējā treniņa pirms došanās uz pasaules čempionātu.

Kā ziņots, otrdien no izlases treniņnometnes atskaitīti aizsargs Mārtiņš Porejs, kā arī uzbrucēji Toms Hartmanis un Kaspars Saulietis.

Latvijas hokeja izlases delegācija uz Helsinkiem izlidos ceturtdien pulksten 9:20.

Šobrīd valstsvienības sastāvā ir trīs vārtsargi, deviņi aizsargi un 14 uzbrucēji. Atkarībā no snieguma izslēgšanas spēlēs Ziemeļamerikas hokeja līgās, valstsvienībai vēl var pievienoties uzbrucēji Kaspars Daugaviņš un Zemgus Girgensons. Katra izlase pasaules čempionātam drīkst pieteikt līdz pat 25 spēlētājiem.

Latvijas hokejisti priekšsacīkstēs spēlēs Helsinku grupā.  2013.gada pasaules čempionāta pirmo spēli Latvijas izlase aizvadīs Valsts neatkarības atjaunošanas gadadienā 4.maijā pret Krieviju. Vēl priekšsacīkstēs Latvija spēlēs pret ASV, Somiju, Franciju, Slovākiju, Austriju un Vāciju. Grupas četras labākās komandas iekļūs ceturtdaļfinālā, bet vājākā komanda zaudēs vietu augstākajā divīzijā.

Latvijas izlases kandidāti:

Vārtsargi: Kristers GudļevskisMāris Jučers, Edgars Masaļskis;

Aizsargi: Artūrs Kulda, Oskars CibuļskisMāris Jass, Agris Saviels, Jānis AndersonsKrišjānis RēdlihsGeorgijs PujacsKristaps Sotnieks, Ralfs Freibergs;

Uzbrucēji: Miks Indrašis , Andris Džeriņš , Gints Meija , Vitālijs Pavlovs, Māris BičevskisJānis SpruktsLauris DārziņšMārtiņš CipulisRoberts Jekimovs,Aleksejs ŠirokovsRonalds Ķēniņš, Armands Bērziņš, Juris Štāls, Koba Jass.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!