Foto: F64

Šobrīd galvenais nav uzvarēt katrā spēlē, bet pareizi sagatavoties pasaules čempionātam, pēc Eiropas Hokeja izaicinājuma (EHC) turnīra spēles piektdien izteicās Latvijas izlases treneris Toms Kūlens.

Kā ziņots, aizvadītajā mačā Latvijas izlase ar rezultātu 2:1 (1:0, 0:0, 1:1) pieveica Franciju.

"Pirmajā periodā nebijām savā ādā, bet otrā trešdaļa bija labāka. Trešais periods atkal bija vājāks, kas Francijai ļāva panākt izlīdzinājumu, tomēr šobrīd galvenais ir domāt par pareizu sagatavošanos pasaules čempionātam," izteicās Kūlens. "Skatāmies vēl uz atsevišķiem spēlētājiem un mums nevajag uzvarēt katru spēli."

Kūlens īpaši uzslavēja jauno Jāni Jaku un vārtsargu Edgaru Masaļski, kā arī atklāja, ka sestdienas spēlē vārtos stāsies Ivars Punnenovs, kurš pirms nedēļas valstsvienībā debitēja ar "sauso" spēli.

"Uz Kasparu Daugaviņu izlasē skatāmies kā uz centru, jo mums nav Jānis Sprukts. Jau Olimpiādē viņš tika iespēlēts centra pozīcijā," skaidroja treneris, kurš nav bijis priecīgs par komandas pašatdevi pirmajā trešdaļā. "Mums bija liela uzvara pret Krieviju, varbūt puiši domāja, ka jau nopelnījuši zelta medaļu."

Māris Jass gurna traumas dēļ izkritis no sastāva uz nedēļu, tomēr pēc tam atgriezīsies komandas treniņnometnē, atklāja Kūlens.

"Pirmajā periodā mums bija grūtības, jo nespēlējām pietiekami aktīvi un Latvija pārņēma vadību," teica Francijas izlases galvenais treneris Deivs Hendersons. "Otrajā periodā bijām labāk organizēti, bet trešajā jau guvām pārliecību par saviem spēkiem."

"Pasaules čempionātā mūsu galvenais mērķis ir saglabāt vietu augstākajā divīzijā," uzsvēra Hendersons.

Kā ziņots, sestdien abas komandas "Arēnā Rīga" tiksies atkārtoti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!