Foto: F64

Latvijas hokeja izlasei pasaules čempionātā Slovākijā maijā nevarēs palīdzēt pieredzējušie uzbrucēji Andris Džeriņš un Mārtiņš Karsums, "LA" ceturtdien atklāja Latvijas Hokeja federācijas ģenerālsekretārs Viesturs Koziols.

"Ar Mārtiņu runāju vakar, viņš teica, ka grib savest kārtībā veselību – ir daudz mazas kaites, ar kurām jātiek galā, potīte ļoti sāp. Tā kā Karsums nebūs. Andrim nesen veikta plaukstas operācija un arī viņš nevarēs spēlēt izlasē. Mēs vienmēr esam teikuši, ka veselība ir pirmajā vietā, tā ir prioritāte un nav nekādu diskusiju," uzsvēra Koziols.

Džeriņš valstsvienību pārstāvēja iepriekšējos deviņos pasaules čempionātos pēc kārtas, bet Karsums pēc ilgstoša pārtraukuma pērn atkal bija ierindā, taču neveiksmīgas traumas dēļ turnīrs viņam beidzās jau trešajā spēlē. Šosezon viņš jau kopš decembra spēlēja ar pretsāpju līdzekļiem.

Pagaidām izlases vadībai nav skaidrības par to, vai čempionātam gatavosies Rīgas "Dinamo" kapteinis Lauris Dārziņš. "Lauri gaidām un labprāt gribētu redzētu, bet precīzi jājautā viņam pašam. Cik zinu, tad gatavojas un uztur sevi formā, bet, vai nāks uz treniņiem, jāprasa viņam," Viesturs Koziols precīzu atbildi nemācēja sniegt.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!