Foto: F64

Zaudējumu pasaules hokeja čempionāta spēlē sestdien piedzīvoja Latvijas izlase, kas ar rezultātu 0:3 (0:1, 0:2, 0:0) samērā pārliecinoši piekāpās Norvēģijas valstsvienībai.

Norvēģijas izlases labā ar vārtu guvumiem izcēlās Jūnass Holess, Andreāss Martinsens un Patriks Tūresens. Tikmēr Norvēģijas vārtsargs Larss Haugens atvairīja visus 25 Latvijas hokejistu metienus, kamēr Edgars Masaļskis tika galā ar 27 no 30 raidījumiem

Latvijas hokejistiem pasaules čempionāta apakšgrupu turnīrā atlikušas vēl divas spēles. Pirmdien valstsvienība spēkosies ar ar Dāniju (plkst.17.15) un otrdien ar Zviedriju (plkst.21.15).


Pirms spēles

Tā kā diskvalifikācijas dēļ Latvijas izlasei šajā mačā nevar palīdzēt Oskars Bārtulis, bet traumas dēļ – Ronalds Ķēniņš, spēlei tika pieteikti uzbrucēji Andris Džeriņš un Roberts Bukarts. Vārtus atkal sargāja Edgars Masaļskis.

Pirmais periods

Spēles sākumā pārsvars piederēja Norvēģijas izlasei, kas ilgāku laiku veidoja uzbrukumus Latvijas aizsardzības zonā. Savukārt Latvijas hokejisti tikai ar grūtībām iegāja aizsardzības zonā, bet bīstamu metienu neizdarīja. Tikmēr Masaļskis turpināja glābt savu komandu no vārtu zaudējuma, bet Norvēģijas hokejisti joprojām pārliecinoši kontrolēja spēles gaitu, uzbrūkot tā kā būtu vairākumā.

13.minūtē pirmā labā vārtu gūšanas iespēja bija arī Latvijai, kad Gints Meija trāpīja pa vārtu pārliktni. Tiesnesis skatījās atkārtojumu, lai pārliecinātos, vai bija vārtu guvums. Tomēr uzreiz pēc tam Norvēģija izvirzījās vadībā, kad Jūnass Holess devās ātrajā uzbrukumā, bet ripa vārtos ieslīdēja no Rodrigo Laviņa nūjas. Minūti pēc vārtu zaudējuma Latvijai bija iespēja spēlēt vairākumā četri pret trīs, tomēr izveidotās vārtu gūšanas iespējas palika neizmantotas. Vēl viena iespēja bija Meijam, taču pēc viņa metiena ripu aizsargs aptur tieši uz vārtu līnijas. Pēdējās minūtēs milzīgs pārsvars piederēja Norvēģijai, taču rezultāts vairs nemainījās.

Otrais periods.

Arī šajā periodā pirmās minūtes veiksmīgāk iesāka Norvēģija, kas Masaļskim lika atvairīt vienu metienu pēc otra. Latvija mēģināja dodies ātrajos pretuzbrukumos, bet tas īsti nepadevās. Perioda piektajā minūtē Latvijai vēlreiz nepaveicās, kad pēc Georgija Pujaca metiena ripa rikošetā trāpīja pa vārtu stabu. Uzreiz pēc tam Norvēģija palielināja rezultāta starpību, kad ripa pēc tālmetiena trāpīja pa Andreāsa Martinsena ripu, un ielidoja vārtos. Devītajā minūtē Kaspars Saulietis devās uz noraidīto soliņu, bet Latvijas mazākuma brigāde spēlēja veiksmīgi.

Kad Saulietis atgriezās laukumā, viņš izkārtoja labu iespēju Miķelim Rēdliham, taču ripa vārtos iedabūt viņš nespēja. Tūlīt Latvijai bija iespēja vairākumā, kurā izdevās nostāties uzbrukuma zonā, bet tika izdarīts maz metienu. Tikmēr Armands Bērziņš par rupju spēli saņēma 2+10 minūšu noraidījumu, un, lai arī mazākums tika izturēts, tūlīt pēc tā Patriks Tūresens panāca jau 3:0. Brīdī, kad likās, ka sliktāk nevar būt, savainojumu guva Miķelis Rēdlihs, kurš atstāja laukumu.

Trešais periods

Pēdējo trešdaļu iesākām mazākumā, jo noraidīts bija Kaspars Daugaviņš, bet laukumā trešajā trešdaļā atkal atgriezās Miķelis Rēdlihs. Latvijas izlase šajā mačā joprojām spēlēja lēni un izskatījās, ka joprojām nav pamodusies. No ceturto vārtu zaudējuma Latviju zaudēja veiksme, jo ripa pēc spēcīga raidījuma trāpīja pa abiem vārtu stabiem, bet tad veiksmīgi nospēlēja Masaļskis. Devītajā minūtē uz noraidīto soliņa devās Cibuļksis, un mazākumā Latvija aizskrēja ātrajā pretuzbrukumā, taču metienu izdarīt neizdevās.

Norvēģijas izlase perioda otrajā pusē jau vairāk domāja par savu vārtu drošību, bet uzbrukumā Latvijai nekas nepadevās. Piecas minūtes pirms spēles beigām Latviaji bija vairākums, tomēr vārti netika gūti, lai arī tika izspēlēti solīdi uzbrukumi. Atlikušajā laikā spēles ritējumā nekas nemainījās, un Lativija piedzīvoja zaudējumu

Latvijas valstsvienībā par mača labāko spēlētāju kļuva Krišjānis Rēdlihs, bet Norvēģijas vienībā - Haugens.

Portāls "Delfi" arī šogad līdzjutējiem piedāvā izvēlēties savu spēles zvaigzni. Pēc katras pasaules čempionāta spēles nobalso par savu mača favorītu!!!

$t1='latvija'; $t2='norvegija'; include("/www/htdocs/sport/includes/projects/hockey2012/delfistar/bestplayer5.inc");?>

Latvijas izlases sastāvs spēlei ar Norvēģiju:

vārtsargi: 31 Edgars Masaļskis (1 Māris Jučers)

aizsargi: 13 Guntis Galviņš - 26 Krišjānis Rēdlihs; 81 Georgijs Pujacs – 44 Oskars Cibuļskis; 11 Kristaps Sotnieks – 2 Rodrigo Laviņš; 3 Jānis Andersons.

uzbrucēji: 5 Jānis Sprukts – 24 Miķelis Rēdlihs – 70 Miks Indrašis; 16 Kaspars Daugaviņš – 17 Aleksejs Širokovs - 47 Mārtiņš Cipulis; 18 Kaspars Saulietis – 21 Armands Bērziņš – 87 Gints Meija; 9 Roberts Bukarts – 12 Andris Džeriiņš– 60 Juris Štāls; 90 Koba Jass

Norvēģijas hokeja izlases sastāvs dalībai pasaules čempionātā:

vārtsargi - Pols Grotness (Fredrikstades "Stjernen", Norvēģija), Lāšs Heugens (Soļigorskas "Šahtjor", Baltkrievija), Lāšs Vollens (Espo "Blues", Somija);

aizsargi - Jūnass Holess (Vekšes "Lakers", Zviedrija), Jūha Kaunismaki, Henriks Sūlbergs (abi - Stavangeres "Oilers", Norvēģija), Matss Trīgs (Jenšēpingas HV-71, Zviedrija), Lāšs Lēkens Ostli (Hāmaras "Dragons", Norvēģija), Aleksanders Bonsaksens (Engelholmas "Rogle", Zviedija), Ūle Kristians Tolefsens ("MoDo", Zviedrija);

uzbrucēji – Madss Hansens (Jēvles "Brynas", Zviedrija), Annešs Bastiansens, Mariuss Holtets (abi - Kārlstades "Farjestad", Zviedrija), Lāšs Ēriks Spetss ("Lorenskog", Norvēģija), Mortens Asks, Tommi Kristiansens (abi - HV-71), Pērs-Oge Skreders, Kristians Forsbergs (abi - "MoDo"), Martins Reimarks ("Timra", Zviedrija), Andreāss Martinsens ("Lillehammer", Norvēģija), Andrē Kens Olimbs ("Leksands", Zviedrija), Patriks Tūresens (Sanktpēterburgas SKA, Krievija), Matiss Olimbs, Matss Roseli Ulsens (abi - Gēteborgas "Frolunda", Zviedrija).

Pasaules čempionāta pirmajā mačā Latvija izlase, cienījami nospēlējot vairāk nekā 30 minūtes, ar rezultātu 2:5 zaudēja spēcīgajai Krievijas valstsvienībai, pēc tam saspringtā cīņā ar 3:2 pārspēja Vāciju, trešajā mačā ar 5:0 pārliecinoši pieveica Itāliju, bet ceturtajā spēlē ar 1:3 zaudēja Čehijai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!