Foto: F64

Latvijas hokeja izlase savās mājās notiekošajā pasaules čempionātā sestdien, 13 maijā, piedzīvoja otro zaudējumu pamatlaikā divās spēlēs, azartiskā un asumiem bagātā spēlē svarīgā duelī cīņā par ceturtdaļfinālu ar 1:2 (0:1, 1:0, 0:1) piekāpās Slovākijas valstsvienībai.

Latvijai tagad cīņā par ceturtdaļfinālu nāksies gūt punktus pret kādu no favorītēm Čehiju vai Šveici, kā arī nepaklupt spēlēs pret Norvēģiju, Slovēniju un Kazahstānu.

Latvijas hokejisti arī šajā mačā pirmos vārtus ielaida jau pirmajā minūtē, un slovākiem vajadzēja tikai 44 sekundes, lai izvirzītos vadībā. Aiz saviem vārtiem Jānim Jakam neizdevās ripu aizmest prom no pretiniekiem. Peters Cehlāriks to ieguva un skaisti piespēlēja uz vārtu priekšu Matušam Sukeļam, kurš bija nekļūdīgs. Spēles turpinājumā galvenais varonis Latvijas izlasē bija Artūrs Šilovs, kurš nepārtraukti atvairīja pretinieku metienus.

Latvijas hokejistiem spēles gaitu izlīdzināt izdevās otrās trešdaļas otrajā pusē. Tad arī tika nopelnīts vairākums, kurā bija vairāki bīstami metieni pa Staņislava Skrovaneka sargātajiem vārtiem. 37. minūtē Slovākijas izlases spēlētājs riskanti spēlēja pie zilās līnijas uzbrukuma zonā, un Rodrigo Ābols viņam atņēma ripu. Viņš devās izgājienā pret vārtsargu un skaisti apspēlēja viņu, gūstot Latvijas izlases pirmos vārtus šajā pasaules čempionātā.

Trešās trešdaļas iesākumā slovāki atkal spēlēja agresīvāk un ieguva iniciatīvu. 51. minūtē Rihards Panīks iegāja uzbrukuma zonā pa kreiso malu un atspēlēja ripu aizsargam Patrika Koham, kurš izdarīja spēcīgu metienu pa vārtiem. Šilovs ripu atsita, bet nepieskatīts palika Mareks Hrivīks, kurš šo iespēju nelaida garām.

Latvijas hokejisti centās atspēlēties, un vairākumā Andris Džeriņš trāpīja pa vārtu stabu. Galotnē mājiniekiem uzbrukumi bija pietiekami daudz, tostarp vairāk nekā minūti ilgs divu vīru vairākums, bet izlīdzināt rezultātu neizdevās.

Portāls "Delfi" piedāvāja spēles teksta tiešraidi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!