Foto: F64
Latvijas hokeja izlase savā sestajā Minskā notiekošā pasaules čempionāta spēlē pirmdien tiekas ar vietējo Baltkrievijas valstsvienību, aizvadot ļoti svarīgu dueli par vietu sacensību ceturtdaļfinālā.

B apakšgrupas sestās kārtas spēle "Minsk Arena" sāksies plkst.20.45. Spēli tiešraidē pārraidīs kanāli TV3, TV5, "Viasat Sport Baltic" un virszemes bezmaksas kanāls OTV.

Pēc piecām kārtām abām komandām ir vienāds punktu skaits un šī mača uzvarētāji pakāpsies uz apakšgrupas otro vietu.

Šajā mačā Latvijas izlasei būs jāiztiek bez Zemgus Girgensona, kurš saņēmis vienas spēles diskvalifikāciju. Savukārt Baltkrievijai nepalīdzēs Nikolajs Stasenko, kurš diskvalificēts uz diviem mačiem.

Paredzams, ka Latvijas izlases vārtos atgriezīsies Edgars Masaļskis un spēlēt atkal varēs arī aizsargs Artūrs Kulda.

Kā ziņots, čempionātu Latvijas izlase iesāka ar ļoti pārliecinošu sniegumu, ar rezultātu 3:2 pieveicot Somiju. Līdz ar to Latvija pirmo reizi pēc neatkarības atgūšanas uzvarēja pasaules čempionāta pirmajā mačā, kā arī pirmoreiz pasaules čempionāta cīņās uzveica Somiju, tomēr otrajā spēlē ar 2:3 tika piedzīvots ļoti sāpīgs zaudējums pret Vāciju. Pēc tam Latvijas izlasei sekoja svarīga cīņa pret Kazahstānu, kurā izcīnītā smagā uzvara ar 5:4 ļāvusi komandai pamatoti cerēt uz vietu ceturtdaļfinālā.

Savas izredzes pacīnīties par vietu ceturtdaļfinālā Latvijas izlase uzlaboja ceturtdien, kad pirmoreiz kopš 2001.gada uzvarēja ASV izlasi, dramatisma bagātā cīņā esot pārāka ar 6:5. Savukārt sestdien Latvija ar 1:4 piekāpās ļoti pārliecinošu sniegumu rādošajai Krievijas valstsvienībai, ko vada Latvijas izlases bijušie treneri Oļegs Znaroks un Harijs Vītoliņš.

Savukārt Baltkrievijas izlase čempionātu sāka ar 1:6 zaudējumu ASV, turpinājumā ar 4:1 uzveica Kazahstānu, bet ar 4:3 pārspēja Šveici. Ceturtdien baltkrievi ar 0:2 piekāpās Somijai, bet iepriekšējā mačā ar 5:2 pieveica Vāciju.

Pēc šī mača Latvijai būs atlicis apakšgrupas pēdējais mačs, kurā tā tikpat svarīgā cīņā otrdien tiksies ar pašreizējo pasaules vicečempioni Šveici.

B apakšgrupā pirmo vietu ar maksimāli iespējamajiem 18 punktiem sešās spēlēs ieņem Krievija, bet tai ar 11 punktiem seko ASV. Baltkrievijai un Latvijai ir pa deviņiem punktiem piecos mačos, bet Somijas un Šveices kontā ir attiecīgi astoņi un septiņi punkti. Sestā ar pieciem punktiem ir Vācija, kas uz ceturtdaļfinālu vairs nepretendē, bet Kazahstānai - divi punkti.

Tāpat šodien tiks aizvadīta pirmā B apakšgrupas noslēdzošās, septītās, kārtas spēle, kurā Kazahstāna, cenšoties noturēties augstākajā divīzijā, sacentīsies ar Somiju, kas cīnās par vietu ceturtdaļfinālā.

Savukārt A grupā gaidāmi dueļi starp Dāniju un Franciju, kā arī starp Itāliju un Zviedriju.

A grupas kopvērtējumā pirmās divas vietas ar 15 punktiem sešās spēlēs ieņem Kanāda un Zviedrija, bet uz trešo vietu ar desmit punktiem pakāpusies Čehija. Francijas, Norvēģijas un Slovākijas izlases ieguvušas pa septiņiem punktiem, Dānija ar pieciem punktiem ir septītā, bet Itālija sešās cīņās tikusi pie trim punktiem.

Pasaules čempionātā 16 izlases sadalītas divās apakšgrupās, pa astoņām katrā, četrām labākajām kvalificējoties ceturtdaļfinālam.

Komandām, kuras grupās ieņems 5.-7.vietu, čempionāts būs noslēdzies, savukārt katras apakšgrupas vājākā komanda pametīs augstāko divīziju un nākamgad spēlēs pirmās divīzijas A grupā. Šo komandu vietas nākamgad ieņems Austrija un Slovēnija, kas abas spēcīgākajā līgā atgriezīsies pēc gada pārtraukuma.

Sacensības Minskā ilgs līdz 25.maijam.

Latvijas valstsvienība spēcīgāko izlašu sabiedrībā startē jau 18.gadu pēc kārtas.

Latvijas hokeja izlases sastāvs dalībai pasaules čempionātā:

vārtsargi - Edgars Masaļskis ("Poprad", Slovākija), Ivars Punnenovs (Rapersvīles "Jona Lakers", Šveice), Kristers Gudļevskis (Tampabejas "Lightning", NHL);

aizsargi - Guntis Galviņš (bez kluba), Rodrigo Laviņš, Jēkabs Rēdlihs, Georgijs Pujacs, Kristaps Sotnieks (visi - Rīgas "Dinamo"), Jānis Jaks ("Rīga"), Māris Jass (Homutovas "Pirati", Čehija), Artūrs Kulda (Ufas "Salavat Julajev", KHL);

uzbrucēji - Gints Meija, Andris Džeriņš, Mārtiņš Cipulis, Aleksandrs Ņiživijs, Miks Indrašis (visi - Rīgas "Dinamo"), Juris Štāls ("Poprad"), Koba Jass (Liberecas "Bili Tygri", Čehija), Armands Bērziņš (Atirau "Beibaris", Kazahstāna), Herberts Vasiļjevs (Krēfeldes "Pinguine", Vācija), Ronalds Ķēniņš (Cīrihes "ZSC Lions", Šveice), Miķelis Rēdlihs (Jaroslavļas "Lokomotiv", KHL), Zemgus Girgensons (Bufalo "Sabres", NHL), Roberts Lipsbergs (Sietlas "Thunderbirds", WHL), Kaspars Daugaviņš (Maskavas "Dinamo", KHL).

Baltkrievijas hokeja izlases sastāvs dalībai pasaules čempionātā:

vārtsargi - Vitālijs Kovaļs (Ņižņijnovgorodas "Torpedo", KHL), Kevins Lalands (Minskas "Dinamo", KHL), Andrejs Mezins (Omskas "Avangard", KHL);

aizsargi - Kirils Gotovecs (Milvoki "Admirals", AHL), Romāns Graborenko (Olbani "Devils", AHL), Vladimirs Deņisovs ("Torpedo"), Oļegs Jevenko (Masačūsetsas Universitāte, NCAA), Andrejs Karevs (Minskas "Junostj"), Dmitrijs Korobovs (Sirakjūsas "Crunch"), Nikolajs Stasenko (Čerepovecas "Severstaļ", KHL), Ivans Usenko (Minskas "Dinamo");

uzbrucēji - Aleksejs Jefimenko, Aleksejs Kaļužnijs, Aleksandrs Kitarovs, Andrejs Stass (visi - Minskas "Dinamo"), Artjoms Volkovs ("Junostj"), Mihails Grabovskis (Vašingtonas "Capitals", NHL), Jevgēņijs Koviršins ("Severstaļ"), Konstantīns Koļcovs (Mitišču "Atlant", KHL), Andrejs Kosticins (Čeļabinskas "Traktor", KHL), Sergejs Kosticins ("Avangard"), Ņikita Osipovs (Žlobinas "Metallurg"), Džefs Plets (Jaroslavļas "Lokomotiv", KHL), Andrejs Stepanovs (Habarovskas "Amur", KHL), Aleksejs Ugarovs (Vladivostokas "Admiral", KHL).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!