Foto: RIA Novosti/Scanpix
Starptautiskā Hokeja federācija (IIHF) pirms pasaules čempionāta izšķirošajām priekšsacīkšu spēlēm publicējusi jaunāko savu neoficiālo "spēka rangu", un Latvijas izlase piedzīvojusi tajā kritienu.

Latvijas izlase pasaules čempionāta sākumā šajā nenopietnajā rangā bija ārpus astotnieka, tad pakāpās uz astoto vietu, pēc vēl vienas uzvaras bija jau ceturtā, bet pēc panākuma pār ASV izlasi iespraucās labāko trijniekā. Tomēr zaudējums Krievijai bijis tik svarīgs, lai IIHF ranga veidotāji Latvija novirzītu uz septīto vietu.

"Mēs apturējām ērgli, bet lācis mums iekoda," tā raksturota Latvijas izlase jaunākajā rangā.

Līdere šajā rangā joprojām ir Krievija ("Soču lācis lēnām redzams Znaroka ūsās"), kurai seko Kanāda ("Eliss ir atstājis māju") un Zviedrija ("Par laimi, Kriss Kunics vismaz neguva vārtus").

Virs Latvijas sestajā vietā ir ierindota Francija ("Visās spēlēs uzvarētāju jānoskaidro meistarību konkursos"), savukārt ārpus astotnieka ir ne tikai Slovākija ("Pat Bufons mūs neapturētu"), bet arī spēcīgā Somija, kas nerāda to labāko sniegumu Minskā ("Vai drīkstam talkā ņemt trollīšus muminus?"). Savukārt pēdējā ir Kazahstāna, kas jau zaudējusi vietu elitē ("Starp citu, mēs vienreiz uzvarējām Taizemi ar 52:1").

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!