Foto: F64

Latvijas hokeja izlase pakāpusies uz ceturto vietu Starptautiskās hokeja federācijas (IIHF) tradicionāli veidotajā pasaules čempionāta neoficiālajā rangā jeb "spēka rangā".

Latvijas izlase šajā ar neoficiālajā un ar joku piebildēm taisītajā rangā nekad nav bijusi tik augstu novērtēta.

Latvijas izlases rangs raksturots ar izteicienu "Paldies Dievam, Šī Vēbers nespēlē Kazahstānas izlasē". Tādējādi IIHF atgādina, ka latviešu iespaidīgo sniegumu Soču olimpiskajās spēlēs ceturtdaļfinālā apturēja Kanādas izlases uzbrucējs Vēbers.

Pirmā vieta rangā atvēlēta Krievijai ("Soču lācis sēž Ovečkina klēpī un izskatās arvien laimīgāks"), otrajā ir Zviedrija ("Interesanti: ja no 99 (Veina Grecka numurs) atņem 13 (Daniela Sedīna numurs), sanāk 86 (Linus Klasens – guva uzvaras vārtus mačā pret norvēģiem)", bet trešā ir Kanāda ("Kā dzied "AC/DC": If You want blood, you got it").

Latvijas nākamā pretiniece ASV ierindota 10.vietā ("Viktors Tihonovs izskatās tā neko savos 83 gados"), bet vakar uzvarētā Kazahstāna ieņem 14.vietu ("Pamēģiniet izrunāt "Žailauovs pēc Krasnoslobodceva [piespēles]" ātri desmit reizes pēc kārtas"). Pēdējā vieta atvēlēta pērnā gada pasaules vicečempionei Šveicei ("Gluži, kā Vilhelms Tells, kas šauj sev pa pēcpusi").

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!