Foto: LETA

Latvijas hokeja izlase ceturtdien, 16. maijā, izcili sāka pasaules čempionāta B grupas maču Bratislavā pret Čehijas valstsvienību, tomēr otrajā periodā zaudēja četrus vārtus un beigās piekāpās visā cīņā ar 3:6 (2:0, 0:4, 1:2).

Latvijas izlase ar šo zaudējumu vēl vairāk attālinājās no iekļūšanas ceturtdaļfinālā.

Latvijas valstsvienība spēli iesāka lieliski, un jau septītajā minūtē pēc perfektas Laura Dārziņa piespēles Miks Indrašis raidīja ripu tukšajā vārtu stūrī. Nākamajā vairākumā 14. minūtē Lauris Dārziņš apspēlēja visus četrus čehu laukuma spēlētājus un vārtsargu, panākot rezultātu 2:0.

Spēles pagrieziena punkts bija 22. minūtē, kad Māris Bičevskis tika noraidīts uz 5+20 minūtēm. Latvijas izlase mazākumu sāka labi, taču pēdējā minūtē Filips Hroneks ar ļoti spēcīgu metienu guva pirmos vārtus Čehijai. Pēc šī vairākuma Čehijas pārsvars laukumā pieauga un otrā perioda laikā viņi guva vēl trīs vārtus, precīzi metot Janam Kovāržam, Jakubam Vorāčekam un Jakubam Vranam. Trešajā periodā rezultāts kļuva 2:5, kad Dominiks Simonss no vārtu priekšas bija precīzs.

Latvijas hokejisti nenolaida rokas un turpināja cīņu. 56. minūtē Latvija spēlēja vairākumā, nomainīja vārtsargu pret sesto laukuma spēlētāju, un tas palīdzēja Dārziņam ar izcilu tālmetienu vienus vārtus atguva. Vorāčeks vēl meta ripu tukšos vārtos un panāca mača gala rezultātu.

Šajā mačā diezgan bieži bija asumi un grūstīšanās. Mača izskaņā arī Lauris Dārziņš pēc nesaprotama tiesnešu lēmuma tika noraidīts līdz spēles beigām.

Latvijas hokejisti pasaules čempionātu turpinās sestdien, kad pulksten 13:15 tiksies ar Krievijas izlasi.

Portāls "Delfi" piedāvāja spēles teksta tiešraidi, kurā var lasīt detalizētu notikumu aprakstu.


$duelID=1243;$eventID=23;include '/www/htdocs/sport/includes/articleincludes/starVote/vote.inc' ?>
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!