Foto: F64

Latvijas hokeja izlase piektdien, 12. maijā, pasaules čempionāta ievadā nespēja gūt vārtus, ātri zaudēja divus vārtus un ar 0:6 (0:2, 0:2, 0:2) piekāpās Kanādas valstsvienībai.

Latvijas hokejistiem spēle iesākās ļoti neveiksmīgi. Jau 52. sekundē Kodijs Glass piespēlēja Losonam Krusam, kurš no kreisās puses pārspēja Ivaru Punnenovu. Savukārt piektajā minūtē Makenzijs Vīgers uzmeta no zilās līnijas, bet vārtu priekša ripas lidojuma virzienu mainīja Skots Lotons.

Pēc šīs epizodes Punnenovam spēle noslēdzās, un Artūrs Šilovs ieņēma viņa vietu. Viņš spēlē iegāja droši un uzreiz tika galā ar bīstamām epizodēm.

Latvieši uzbrukumā nekādi nespēja "atslēgt" pretinieku vārtus, savukārt 29. minūtē Makenzijs Vīgers vairākumā izdarīja precīzu metienu tālajā vārtu augšējā stūrī. Sešas minūtes vēlāk Samuels Blaī izcēlās ar kuriozu vārtu guvumu, no aizvārtes izdarot metienu, trāpot pa Šilova roku, un no tās ripa iekrita vārtos.

Andrim Džeriņam un Oskaram Batnam bija iespējas gūt vārtus, tomēr ripa nekādi neklausīja Latvijas hokejistus. Pamatlaika izskaņā kanādieši tika vēl pie diviem goliem, precīzi metot Džo Veleno un Džekam Makbeinam.

Sestdien Latvijas hokejisti spēkosies ar Slovākiju, kas pirmajā mačā ar 2:3 piekāpās Čehijai.

Portāls "Delfi" piedāvāja mača teksta tiešraidi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!