Foto: F64

Latvijas izlase šobrīd Minskā notiekošajā pasaules čempionātā demonstrē ļoti labu hokeju, tāpēc tam ir jābūt gataviem, uzskata Krievijas valstsvienības treneris Harijs Vītoliņš.

Latvijas un Krievijas valstsvienības savā starpā tiksies sestdienas pusdienlaikā. Kā zināms, krievu galvenais treneris ir Oļegs Znaroks, bet viņa labā roka ir Vītoliņš. Latvijas valstsvienība līdz šim četros mačos tikusi pie trim panākumiem, kas ļauj ieņemt otro vietu B apakšgrupā - uzreiz aiz Krievijas, kas tikusi pie uzvarām visās cīņās.

"Domāju, rīt man nebūs īpašāka spēle. Tāda pati vien ir," piektdien žurnālistiem sacīja Vītoliņš. "Uzdevums mums ir tāds pats kā jebkurai komandai - uzvarēt. Latvija pašlaik spēlē ļoti labu hokeju, mums vienkārši jābūt gataviem. Viņi spēlē ļoti kompakti, individuāli arī to dara veiksmīgi, vairākums arī sanāk ļoti labi. Tāpat viņu trumpis ir arī pretuzbrukumi - pret ASV teicamus vārtus guva Zemgus Girgensons. Latvija iemidzina pretinieku ar mazliet pasīvu aizsardzību, bet uz pretuzbrukumiem iziet ļoti labi. Tāpēc sanāk tā, ka pretinieks uz to uzķeras. Cerams, mēs nē."

"Latvijas izlases hokejisti vienmēr rāda labu sniegumu. Kā mēs redzam, viņi ir motivēti. Tāpat ir sakombinēti pieredzējušie spēlētāji ar jaunajiem. Piemēram, Herberts Vasiļjevs, kuram, iespējams, šis ir pēdējais gads un ir motivācija sevi pierādīt, un jaunie spēlētāji, kuri arī grib sevi parādīt. Tāpēc varbūt izdodas sasniegt tik labus rezultātus," uzsvēra Krievijas izlases treneris.

Tāpat Vītoliņš atzina, ka Latvijas izlasē spēlētāji sevi grib pierādīt, turklāt komandā valda laba gaisotne, kas arī palīdz gūt panākumus. "Ja atbrauc spēlēt tikai kāda dēļ, komanda vairs tik labi nespēlē."

Vītoliņš uzsvēra, ka Krievijas izlase šajā pasaules čempionātā demonstrē fiziski labu sniegumu - var paskriet, it sevišķi maču pirmajās trešdaļās. "Tās slodzes, ko bijām viņiem ielikuši sagatavošanās laikā, tagad smeļas ārā. Kad aizvadījām pārbaudes spēles pret Latviju, Vāciju un Slovākiju, mūsu hokejisti bija smagnēji. Šķita, vai tik kaut kas nav par daudz izdarīts, taču tagad viņi ir atkopušies un motivēti. Mums ir 11-12 spēlētāji, kuri pirmo reizi spēlē pasaules čempionātā, un viņiem arī ir savs mērķis - ja labi spēlēs, ir reāli pēc četriem gadiem spēlēt olimpiskajās spēlēs."

"Pagaidām spiediens uz mums no Krievijas puses nav jūtams. Pirms čempionāta visi skeptiski skatījās, it sevišķi pēc rezultātiem pārbaudes spēlēs. Tagad jau domā citādāk, ka pēc pirmajām uzvarām pasaules čempionātā varam uzvarēt arī kaut ko vairāk. Mēs paši spēlējam no spēles uz spēli, jo ir daudz brāķa, un ir pie kā piestrādāt," piebilda Vītoliņš. "Visi redz, ka Latvija spēlē labi, un viņi viens otru labi pazīst. Arī pret Kazahstānu mēs sākumā neko nevarējām izdarīt. Uzskatu, ka Latvija par kazahiem ir nedaudz meistarīgāka komanda, lai gan arī pret viņiem Latvijai nebija tā labākā spēle - tāda gumijas vilkšana. Viss atkarīgs no tā, kā noskaņosies un spēlēsi."

Kā zināms, nu Vītoliņš kļuvis par Kontinentālās hokeja līgas (KHL) kluba Maskavas "Dinamo" galveno treneri, un viņš savā paspārnē paņēmis Latvijas izlases uzbrucēju Kasparu Daugaviņu.

"Jā, vēroju Daugaviņu īpaši. Ir momenti, kas patīk, un ir momenti, kas nepatīk. Piemēram, spēlē pret ASV viņš iemeta skaistus vārtus, bet pēc tam uzreiz kļūdījās, kas nav pieļaujams. Katrā ziņā tās lietas viņam būs jāieliek pareizajās sliedēs. Kā pa viļņiem spēlēt nedrīkst, it sevišķi, ja esi paņemts uz Krieviju kā ārzemnieks," izteicās Vītoliņš.

Pēc mača ar Krieviju Latvijai apakšgrupu turnīrā gaidāmi vēl dueļi ar Baltkrieviju un Šveici.

Sacensības Minskā ilgs līdz 25.maijam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!