Zviedrijas U-18 vīriešu hokeja izlase svētdien Vācijas pilsētā Landshūtē uzvarēja šī gada U-18 pasaules čempionātā.

Titulcīņā zviedri ar rezultātu 6:4 (2:2, 2:1, 2:1) uzvarēja ASV jaunos hokejistus.

Zviedri šajā čempionātā piedzīvoja vienu zaudējumu, meistarsacīkšu pirmajā mačā ar rezultātu 2:3 piekāpjoties Latvijas U-18 hokejistiem.

Amerikāņus trešajā minūtē ar metienu bez ripas apstādināšanas vadībā izvirzīja Raiens Lenards. Perioda otrajā pusē Oskars Petešons un ar meistarīgu pretinieku apspēlēšanu Noa Estlunds 63 sekunžu laikā panāca 2:1 zviedru labā. Līdz perioda beigām Frenks Nazars vienus vārtus atguva.

Otrā perioda 12.minūtē Līams Ehgrēns ar negaidītu metienu realizēja zviedriem vairākumu un trīs minūtes vēlāk, spēlējot piecatā pret trīs, Estlunds panāca 4:2. Šajā periodā amerikāņiem vairākumu realizēja arī Rutdžers Makgroertijs.

Trešās trešdaļas vidū izgājienu divatā pret vienu aizsargu izmantoja Egrēns, bet trīs minūtes un 11 sekundes pirms pamatlaika beigām Makgroertijs vēlreiz samazināja zviedru pārsvaru līdz vieniem vārtiem. Amerikāņi turpināja spēlēt ar tukšiem vārtiem un 31 sekundi pirms finālsvilpes Jūnatans Lekerimeki panāca 6:4.

Lekerimeki spēli noslēdza ar četriem rezultativitātes punktiem, kamēr Matīass Hevelids iekrāja trīs rezultativitātes piespēles, bet viņa dvīņubrālis Hūgu atvairīja 47 amerikāņu mestās ripas.

Zviedrijas U-18 hokejisti izcīnīja savu otro čempiontitulu, atkārtojot 2019.gadā iespēto.

Bronzas spēlē Somija ar 4:1 (1:1, 1:0, 2:0) uzvarēja Čehiju.

Latvijas jaunie hokejisti čempionātu noslēdza septītajā vietā astoņu komandu konkurencē.

Tā kā Krievijas iebrukuma Ukrainā dēļ Starptautiskā Hokeja federācija (IIHF) no starptautiskajām sacensībām diskvalificēja Krievijas un Baltkrievijas hokejistus, šogad desmit komandu vietā par medaļām sacentās astoņas.

Šogad no spēcīgāko komandu divīzijas neizkritīs neviena komanda.

2020.gadā Covid-19 izplatības dēļ pasaules čempionāts U-18 vecuma grupā elites divīzijā nenotika, bet 2021.gadā Latvija cieta četrus zaudējumus un bez gūtiem punktiem palika pēdējā. Spēle par devīto vietu, kā arī par vietas saglabāšanu līgā nenotika, jo neviena komanda elites divīziju neatstāja.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!