Foto: F64

Latvijas hokeja izlase sestdien, 23. aprīlī, "Arēnā Rīga" pēdējā pārbaudes spēlē savā laukumā pirms pasaules čempionāta ar 4:1 (0:1, 2:0, 2:0) pieveica sīksto Vācijas valstsvienību.

Līdzīgi kā abu komandu pirmajā spēlē piektdien, Vācijas hokejisti dominēja pirmajā periodā, neļaujot mājiniekiem neko veidot uzbrukumā. Vācija gan savu pārsvaru spēja izmantot tikai reizi, pēc pirmā perioda atrodoties vadībā ar 1:0.

$duelID=265;$eventID=9;include '/www/htdocs/sport/includes/articleincludes/starVote/vote.inc' ?>

Otrajā periodā Latvija ilgi nespēja atrast savu spēles stilu, bet tad izdevās pārņemt iniciatīvu. Sākumā Miķelis Rēdlihs pēc Andra Džeriņa piespēles izlīdzināja rezultātu, bet pēc brīža Džeriņš pēc Rēdliha piespēles panāca 2:1. Pēdējā trešdaļā divus vārtus vēl guva Miks Indrašis, nodrošinot Latvijai uzvaru ar 4:1.

Latvijas izlases rindās teicami maču aizvadīja vārtsargs Elviss Merzļikins, kurš atvairīja 36 no 37 metieniem (pirmajā periodā atvairīja 17 metienus). Latvijas hokejisti pa pretinieku vārtiem meta 28 reizes.

Tagad Latvija 29. un 30. aprīlī viesos tiksies ar Šveici, bet pasaules čempionātā pirmo maču aizvadīs 6. maijā pret Zviedriju

Portāls "Delfi" piedāvāja spēles teksta tiešraidi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!