Foto: LETA
Latvijas hokeja izlases līdzjutēji pasaules čempionāta norises vietā Helsinkos ir pārsteigti par nekonsekvento kārtības sargu attieksmi pret arēnas apmeklētājiem spēļu laikā un pārtraukumos.

No Latvijas atbraukušie hokeja fani pastāstīja, ka vietējie līdzjutēji no "Hartwall" arēnas apsargiem un policijas pārstāvjiem izpelnās krasi pretēju attieksmi nekā atbraucēji. Tā, piemēram, kārtības sargi nepievēršot nekādu uzmanību tam, ka arēnas teritorijā somu līdzjutējiem netiek liegts tukšot līdzpaņemtos alkoholiskos dzērienus, kamēr citu valstu faniem, ieskaitot Latvijas, tas ir liegts.

Arēnas teritorijā aizliegts ienest alkoholiskos dzērienus, bet uz vietas tie nopērkami par ievērojamu uzcenojumu - kauss alus maksā septiņus eiro (gandrīz piecus latus). Latvijas izlases fani neesot gatavi šķirties no tādas naudas, tāpēc cerējuši pirms mačiem iestiprināties ar līdzi paņemtajiem dzērieniem, jo redzējuši, ka somu līdzjutējiem tas netiek liegts, turklāt pie ieejas halles āra teritorijā apmeklētāju somas netiek pārbaudītas.

"Pret visiem noteikumiem vajadzētu būt vienādiem," izteicās viens no uzrunātajiem faniem.


Tāpat latviešu fani ir vīlušies, ka spēļu arēnas tuvumā neesot daudz atpūtas iespēju. Viņi uzskata, ka par līdzjutēju ērtībām pirms un pēc spēlēm Helsinkos nav padomāts.

Lai arī "Hartwall" arēna atrodas piecu minūšu braucienā no pilsētas centra, tai apkārt nav nekādu izklaides centru, savukārt pašā halles teritorijā bez lielās fanu telts notiek vien minimāli izklaides pasākumi.

Ja pirmās divas Latvijas izlases spēles nedēļas nogalē katru noraudzījās virs 1000 izlases līdzjutēju, tad otrdienas mačā pret Austriju klāt bija aptuveni 400 fanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!