Foto: F64
Latvijas hokeja izlase Eiropas Izaicinājuma kausa (EIHC) Norvēģijas posma pēdējā, trešajā, mačā sestdien spēkojas ar Francijas valstsvienību.

Spēle sāksies plkst.13.30 pēc Latvijas laika, un to tiešraidē būs iespējams vērot Latvijas Televīzijas (LTV) 7.kanālā.

Otrajā trešās kārtas spēlē plkst.17 turnīra saimniece Norvēģija tiksies ar Dāniju.

Kā ziņots, pirmās kārtas spēlē ceturtdien Latvija sava jaunā galvenā trenera Teda Nolana debijas mačā ar rezultātu 2:3 pēcspēles metienu sērijā zaudēja Dānijai, bet otrajā kārtā ar 1:2 piekāpās arī Norvēģijai.

Savukārt Francija pirmajā cīņā ar 1:2 arī pēcspēles metienos zaudēja Norvēģijas izlasei, bet otrās kārtas spēlē ar 1:3 atzina Dānijas valstsvienības pārākumu.

Kopvērtējumā pēc divām kārtām Dānijai un Norvēģijai ir pa pieciem punktiem, bet Latvijas un Francijas izlases izcīnījušas pa vienam punktam.

Līdz ar to Dānijas un Norvēģijas hokejisti savstarpējā spēlē cīnīsies par uzvaru turnīrā, bet Latvijas un Francijas mača uzvarētāji sacensības noslēgs trešajā vietā.

Latvijas valstsvienībai šajā turnīrā vairs nepalīdz pieredzējušais aizsargs Atvars Tribuncovs, kurš mačā ar Dāniju sarāva labā ceļgala saites. Viņš nevarēs spēlēt aptuveni četras nedēļas.

Zīmīgi, ka Baltkrievijas atklātā hokeja čempionāta (BAČ) šī gada labākajam aizsargam šis bija atgriešanās mačs izlasē pēc vairāku gadu pārtraukuma. Pēdējo reizi Latvijas valstsvienības sastāvā Tribuncovs bija spēlējis 2008.gadā.

Tribuncovs šosezon pārstāv BAČ klubu "Gomeļ" un ar 41 mačā gūtiem septiņiem vārtiem un 32 rezultatīvām piespēlēm pašlaik ir visas līgas rezultatīvākais aizsargs. Savukārt viņa lietderības koeficients +29 ir astotais labākais BAČ.

Tikai septiņi no hokejistiem, kas izsaukti uz pārbaudes turnīru Norvēģijā, nespēlē Kontinentālās hokeja līgas (KHL) komandā Rīgas "Dinamo" un tās jaunatnes vienībā "Rīga".

Sākotnēji uz izlasi bija izsaukts arī Lielbritānijas augstākajā līgā spēlējošais uzbrucējs Toms Hartmanis, tomēr viņš uz Norvēģiju nedevās, jo tika izsaukts pārāk vēlu. Tāpat EIHC turnīrā nepiedalās arī "Rīgas" aizsargs Ēriks Ševčenko, bet viņa vietā sastāvā iekļauts MHL komandas uzbrucējs Vladislavs Dobreņkijs.

Trešdien īsi pirms Latvijas izlases izlidošanas uz Norvēģiju Latvijas Hokeja federācija (LHF) paziņoja, ka turnīrā nepiedalīsies arī šosezon Zviedrijas trešajā divīzijā spēlējošais Alberts Iliško, bet viņa vietā sastāvā iekļauts "Rīgas" aizsargs Edgars Dīķis.

Pagājušajā gadā EIHC turnīrā Norvēģijā Latvijas valstsvienība trijās spēlēs izcīnīja divas uzvaras pār Itāliju un Norvēģiju, izcīnot pirmo vietu.

Kā ziņots, Nolans, kurš karjeras laikā kļuvis arī par Nacionālās hokeja līgas (NHL) sezonas labāko treneri, amatā tika apstiprināts pagājušā gada augustā.

Tāpat Norvēģijā kā Nolana palīgi izlasē debitē Artis Ābols un Viktors Ignatjevs, kuri ikdienā strādā Rīgas "Dinamo" komandā.

Pēc šī gada pasaules čempionāta Slovākijā LHF valde atlaida visu Latvijas izlases vadību, no amata atbrīvojot galveno treneri Oļegu Znaroku un viņa palīgus Hariju Vītoliņu un Leonīdu Beresņevu, kā arī valstsvienības ģenerālmenedžeri Sandi Ozoliņu.

Latvijas hokeja izlase pagājušā gada pasaules čempionātā ieņēma 13.vietu, neizpildot LHF valdes izvirzīto uzdevumu.

Šī gada pasaules čempionāts risināsies Zviedrijā un Somijā. Latvijas izlase spēlēs vienā apakšgrupā ar Krieviju, Zviedriju, Čehiju, Vāciju, Norvēģiju, Dāniju un Itāliju.

Sākot ar šo gadu, pasaules čempionāta augstākajā divīzijā visas 16 komandas, ņemot vērā IIHF rangu, tiks izkārtotas divās apakšgrupās, pa astoņām vienībām katrā. Tādējādi katrai valstsvienībai būs garantētas vismaz septiņas spēles.

Latvijas hokeja izlases sastāvs dalībai EIHC posmā Norvēģijā:

vārtsargi - Edgars Masaļskis (Hantimansijskas "Jugra", Krievija), Māris Jučers (Rīgas "Dinamo");

aizsargi - Oskars Cibuļskis, Kristaps Sotnieks, Jānis Andersons (visi - Rīgas "Dinamo"), Mārtiņs Porejs, Artūrs Salija, Edgars Dīķis (visi - "Rīga");

uzbrucēji - Mārtiņš Cipulis, Gints Meija, Roberts Bukarts, Juris Štāls (visi - Rīgas "Dinamo"), Juris Upītis, Miks Indrašis, Vladislavs Dobreņkijs (visi - "Rīga"), Jānis Straupe, Artūrs Mickevičs, Gunārs Skvorcovs (visi - "Liepājas metalurgs"), Ronalds Ķēniņš ("ZSC Lions", Šveice), Sergejs Pečura (Grodņas "Ņeman", Baltkrievija).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!