Foto: F64
Latvijas izlase Eiropas Hokeja izaicinājuma (EHC) turnīra spēlē, gatavojoties maijā notiekošajam pasaules čempionātam, piektdien ar rezultātu 4:1 (1:0, 2:0, 1:1) atkārtoti izbraukumā pārspēja Dānijas valstsvienību.


Latvijas izlases labā ar vārtu guvumiem izcēlās Miks Indrašis, Roberts Bukarts, Mārtiņš Cipulis un Koba Jass, kamēr Dānijas vienībā vienīgo reizi precīzs bija Kims Likeskovs.

Atgādinām, ka abu komandu pirmajā spēle trešdien Latvijas izlase uzvarēja ar rezultātu 2:1.

Pirmais periods

Spēle iesākās ar Latvijas izlases vārtsarga Māra Jučera kļūdu savu vārtu priekšā, kas varēja maksāt zaudētus vārtus, taču viņš ātri noorientējās situācijā un briesmas novērsa. Tāpat jau cīņas pirmajās minūtēs laukumā bija redzami asumi, jo Oskars Cibuļskis aizstāvēja savu vārtsargu. Turpinājumā abas komandas spēlēja līdzīgu hokeju, apmainoties ar labiem uzbrukumiem.

Līdzīgā cīņā pirmie rezultātu atklāja Latvijas hokejisti, kad vārtu priekšā visaktīvāk nocīnījās Indrašis, kurš ieguva ripu un raidīja to vārtos. Pēc gūtajiem vārtiem Latvijas hokejisti izveidoja vēl pāris labas vārtu gūšanas iespējas, bet priekšpēdējā trešdaļas minūtē Latvijas hokejisti nopelnīja tiesības spēlēt vairākumā, taču tas tā arī palika nerealizēts.

Otrais periods

Otrā perioda sākumā ripu vairāk kontrolēja mājinieki, bet pēc minūtes dāņi pārkāpa noteikumus pret Mārtiņu Jakovļevu, un Latvijas vienībai bija vēl viena iespēja spēlēt vairākumā. Tajā Kristaps Sotnieks ar teicamu piespēli atrada Juri Štālu, kurš ar Kobu Jasu devās uzbrukumā, tomēr šo epizodi līdz vārtu guvumam neizdevās novest. Vairākumā nekas vairs nepadevās, bet pēc brīža Latvijas hokejisti atkal spēlēja ar viena hokejista pārsvaru. Šoreiz vairākums tika izmantots, un Bukarts apspēlēja divus Dānijas spēlētājus, dubultojot savas vienības pārsvaru.

Tomēr Dānija rokas nenolaida un metās uzbrukumā, taču Jučeru pārspēt viņiem neizdevās. Komandas turpināja rādīt atraktīvu hokeju, taču pēc neilga laika Armands Bērziņš tika nosēdināts uz noraidīto soliņa, bet mājinieki vārtus gūt nemācēja. Lai arī spēle mazākumā Latvijas hokejistiem atņēma spēkus, tomēr Cipulis ar individuālu gājienu apspēlēja aizsargu un vārtsargu, panākot jau 3:0. Atlikušajās trešdaļas minūtēs rezultāts vairs nemainījās.

Trešais periods

Pēdējās 20 minūtes iesākās diezgan mierīgi, vienībām neizveidojot vārtu gūšanas momentus, bet pēc trīs minūtēm Latvijas izlase varēja spēlēt vairākumā. Tajā šoreiz bīstami momenti pie Dānijas izlases vārtiem netika izveidoti. Cīņas turpinājumā Juris Upītis ar metienu apdraudēja Dānijas vārtus, bet neilgi pēc tam Indrašis trāpīja pa vārtu pārliktni. Pāris minūtes vēlāk Latvijas komanda otro reizi palika mazākumā, uz noraidīto soliņu dodoties Armandas Bērziņam, bet mazākuma brigāde veiksmīgi aizstāvējās, nepieļaujot bīstamus momentus pie saviem vārtiem.

Latvijas izlases hokejisti tomēr nespēja Jučeram palīdzēt nospēlēt pirmo "sauso" spēli valstsvienības rindās, jo Likeskovs ne bez veiksmes palīdzības dāņiem vienus vārtus atguva. Dānija cenšoties izlīdzināt rezultātu, vārtsargu nomainīja pret sesto laukuma spēlētāju, tomēr tas vēlamo rezultātu nedeva un Jass ripa raidīja tukšos vārtos. Līdz ar to spēles rezultāts bija izšķirts un Latvijas hokejisti svinēja uzvaru.

Mačos Dānijā Latvijas izlasei nepalīdz pamatvārtsargs Edgars Masaļskis. Tāpat ar komandu nav Jānis Sprukts, Miķelis Rēdlihs, Guntis Galviņš un Krišjānis Rēdlihs, bet līdz galam neizārstētu traumu dēļ mājās palikuši Andris Džeriņš, Jēkabs Rēdlihs un Māris Bičevskis. Bičevskis ir uzsācis sausos treniņus, bet J.Rēdlihs pirmdien pat kāpa uz ledus izlases treniņā.

Savukārt Gunārs Skvorcovs atgriezies sava kluba "Liepājas metalurgs" sastāvā, kur šonedēļ aizvada kārtējās Latvijas atklātā čempionāta finālsērijas spēles.

Aizvadītajā nedēļas nogalē Rīgā notikušajos EHC turnīra mačos ar Čehiju plecu traumēja Roberts Jekimovs, un viņa vietā uz valstsvienību izsaukts jaunais uzbrucējs Elvis Biezais, kurš šo sezonu aizvadīja Krievijas Jaunatnes hokeja līgas (MHL) komandas "Rīga" sastāvā.

Kā ziņots, abās spēlēs ar Čehijas hokejistiem Latvija piedzīvoja zaudējumus - ar 3:4 (pēcspēles metienu sērijā) un 1:3.

Jau vēstīts, ka 20. un 21.aprīlī EHC ietvaros Rīgā viesosies Krievijas izlase.

Savukārt pēdējās pārbaudes spēlēs pirms pasaules čempionāta 30.aprīlī un 1.maijā "Arēnā Rīga" Latvija spēlēs ar Franciju.

Šogad pasaules čempionāts risināsies Zviedrijā un Somijā. Latvijas izlase spēlēs vienā apakšgrupā ar Krieviju, Zviedriju, Čehiju, Vāciju, Norvēģiju, Dāniju un Itāliju.

Sākot ar šo gadu, pasaules čempionāta augstākajā divīzijā visas 16 komandas, ņemot vērā Starptautiskās Hokeja federācijas (IIHF) rangu, izkārtotas divās apakšgrupās, pa astoņām vienībām katrā. Tādējādi katrai valstsvienībai būs garantētas vismaz septiņas spēles.

Latvijas hokeja izlases sastāvs pārbaudes spēlēm ar Dāniju:

vārtsargi - Māris Jučers, Kristers Gudļevskis;

aizsargi - Oskars Cibuļskis, Atvars Tribuncovs, Kristaps Sotnieks, Jānis Andersons, Rodrigo Laviņš, Mārtiņš Jakovļevs, Mārtiņš Porejs;

uzbrucēji - Ģirts Ankipāns, Aleksejs Širokovs, Mārtiņš Cipulis, Roberts Bukarts, Armands Bērziņš, Gints Meija, Aleksandrs Macijevskis, Juris Štāls, Kaspars Saulietis, Koba Jass, Juris Upītis, Miks Indrašis, Elvijs Biezais.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!