Foto: F64

Latvijas hokeja izlases teicamais sniegums pasaules čempionātā nav pagājis secen IIHF neoficiālā "spēka ranga" veidotājiem, kuri Latvijas valstsvienību ierindojuši jau trešajā vietā.

Čempionāta sākumā Latvijai tika atvēlēta 12.vieta, tad nākamajā "spēka rangā" Latvija pakāpās uz astoto vietu, bet iepriekšējā sarakstā bija jau ceturtā.

Tradicionāli "spēka rangā" katra valstsvienība tiek raksturota ar kādu asprātīgu tekstiņu, un pēc Latvijas uzvaras pār ASV izlasi mūsējiem veltīts šāds teikums – "Pēc turnīra mēs labprāt apmeklēsim jūsu Balto namu".

IIHF veidotajā "spēka rangā" pirmajā vietā noturējusies pārliecinošu sniegumu demonstrējošā, Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa vadītā Krievijas izlase, ar kuru sestdien tiksies Latvija. Krievu hokejistu sniegums raksturots ar filmas "Rokijs IV" tēla Ivana Drago teicienu – "Man tevi ir jāsalauž". Otrajā vietā ir Kanādas izlase – "Skaista uzvara, bet Kodijam neviens neiedeva cepuri". Tādējādi IIHF norāda, ka pēc Kodija Hodžsona "hat trick" spēlē pret Dāniju neviens līdzjutējs laukumā neizmeta cepuri, kas tradicionāli ir pēc kāda hokejista trīs gūtajiem vārtiem.

Ceturtajā vietā ierindota Zviedrija ("Henriks Lundkvists izskatās ļoti labi, atzīst abu dzimumu cilvēki"), piektā ir Somija, bet sestā ir Čehija ("Klau, Jāgr, uzspēlē vēl arī 2022.gadā"). Pēdējā vietā šajā rangā ir Kazahstāna, kurai pēc graujošā zaudējuma mačā pret Krieviju veltīta replika – "Paldies, Krievija! Baikonora kosmodroms vairs nav priekš jums!"

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!