Foto: LETA

Latvijas hokeja izlase par sniegumu pasaules čempionātā ir aicināta uz Dziesmu un deju svētku noslēguma koncertu, informē Latvijas Nacionālās kultūras centrs (LNKC).

Latvijas vīriešu hokeja izlases spēlētājs Ralfs Freibergs mikroblogošanas vietnē "Twitter" piedāvāja mainīt savu hokeja nūju ar visiem izlases spēlētāju parakstiem pret divām Dziesmu un deju svētku noslēguma koncerta biļetēm.

Uz viņa ierakstu atbildēja LNKC, norādot, ka centrs ir sazinājies ar Latvijas Hokeja Federāciju, lai nodotu uzaicinājumus Dziesmu un deju svētku apmeklējumam. Savukārt Freiberga nūja tiks gaidīta un nodota Dziesmusvētku muzejam. Freibergs pateicās par sniegto iespēju un atzīmēja, ka "čaļi ir ļoti priecīgi un to novērtē."


Jau ziņots, ka Zviedrijas hokejisti ceturtdien Rīgā pasaules čempionāta ceturtdaļfinālā ar rezultātu 1:3 zaudēja mājiniecei Latvijai, kas pirmo reizi vēsturē iekļuva pusfinālā.

Zviedri dominēja, izdarīja gandrīz trīsreiz vairāk metienu pa vārtiem (41:15), taču spēja gūt tikai vienus vārtus. Palika neizmantotas arī visas vairākuma iespējas.

Valstsvienības galvenais treneris Sams Hallams variēja ar komandas sastāvu, pirmās maiņas uzbrucēju Jūnatanu Berggrēnu ieliekot kā 13. uzbrucēju.

"Izveidojām komandu, ar kādu jutāmies komfortabli, izdarījām arī izmaiņas. Kad Leo Kārlsons zaudēja iemetienos un Andrē Petešons guva savainojumu, ielikām Pēru Lindholmu centrā. Centāmies sabalansēt sastāvu, jo nekas nesastāv no viena spēlētāja," skaidroja Hallams.

Spēles beigās pietrūcis arī aukstasinības uzbrukumā, atzina Hallams.

Pusfinālā Latvija sestdien Tamperē plkst. 14.20 tiksies ar Kanādu, bet plkst. 18.20 ASV spēlēs ar Vāciju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!