Foto: F64

Latvijas hokeja izlase, turpinot gatavošanos pasaules čempionātam, trešdien, 11. aprīlī, pārbaudes spēlē uzņem Somijas izlasi. Duelis "Arēnā Rīga" sāksies plkst.19.30.

Abas komandas "Euro Ice Hockey Challenge" spēļu ietvaros tiksies arī ceturtdien.

Mājinieku rindās vārtus sargās par Latvijas virslīgas finālsērijas labāko spēlētāju atzītais Uldis Čalpa, kurš palīdzēja "Kurbads" komandai tikt pie zelta medaļām, bet rezervē atradīsies Māris Jučers, kurš vārtos, visticamāk, stāsies ceturtdien.

Savukārt aizsardzībā spēlēs Guntis Galviņš - Kristaps Zīle, Uvis Balinskis - Ralfs Freibergs, Artūrs Salija - Ērijs Ševčenko un Kristiāns Rubīns.

Tikmēr uzbrucēju virknējumus veidos Renārs Krastenbergs - Deniss Smirnovs - Eduards Tralmaks, Rodrigo Ābols - Ņikita Jevpalovs - Frenks Razgals, Gunārs Skvorcovs - Vitālijs Pavlovs - Gints Meija, Mārtiņš Cipulis - Artūrs Ozoliņš - Māris Bičevskis un Oskars Batņa.

Vien pirmdien izlases rindas papildināja 19 gadus vecais uzbrucējs Smirnovs, 20 gadus vecais aizsargs Rubīns un 19 gadus vecais uzbrucējs Krastenbergs.

Savukārt atskaitīti pirmdien tika aizsargi Pauls Svars, Arvils Bergmanis un Maksims Ponomarenko, kā arī uzbrucēji Romāns Semjonovs un Ēriks Žohovs.

Laukumā dosies arī 37 gadus vecais Mārtiņš Cipulis, kurš iepriekšējos divus pavasarus uz vietu izlasē nepretendēja, taču šogad februārī ar valstsvienību piedalījās pārbaudes turnīrā Dānijā, kur izpelnījās galvenā trenera Boba Hārtlija uzslavas. Martā Cipulis ar "Kurbads" komandu kļuva par Latvijas čempionu, pēc tam saņemot uzaicinājumu pievienoties izlases kandidātiem.

Februārī viņš pārbaudes turnīrā Dānijā aizvadīja savu 200.spēli valstsvienības rindās. Vairāk par Cipuli valstsvienībā spēlējuši tikai Rodrigo Laviņš (230 spēles), Aleksandrs Ņiživijs (227), Aleksandrs Semjonovs (208) un Leonīds Tambijevs (208), līdz ar to šī gada pasaules čempionātā, ja uz to izdosies aizbraukt, Cipulis var šajā sarakstā pacelties uz trešo pozīciju.

Tikmēr Somijas izlasē šajos mačos būs četri hokejisti, kuri februārī piedalījās Phjončhanas olimpiskajās spēlēs, kur gan Somija nostartēja ne pārāk veiksmīgi, ceturtdaļfinālā zaudējot Kanādai. Dienvidkorejā spēlēja Tomi Kiviste, Marko Antila, Sakari Maninens un Veli Mati Savinainens.

Tāpat somiem šajā sastāvā ir septiņi Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubu pārstāvji, pieciem no viņiem spēlējot Helsinku "Jokerit" rindās.

Jau vēstīts, ka veselības problēmu dēļ Latvijas izlasē šajā pavasarī nebūs iepriekšējo trīs gadu komandas kapteiņa Kaspara Daugaviņa, kuram veikta rokas operācija. Tāpat komandas sastāvā nebūs uzbrucēju Laura Dārziņa, Zemgus Girgensona un Jāņa Sprukta, kā arī vārtsargu Ivara Punnenova un Jāņa Kalniņa. Turklāt sagaidāms, ka pasaules čempionātā nevarēs palīdzēt arī aizsargs Artūrs Kulda.

Iepriekš arī bija skaidrs, ka uz izlasi netiks aicināts aizsargs Oskars Bārtulis.

Pārbaudes spēļu ciklu Latvija iesāka ar zaudējumiem 2:3 un 2:6 Norvēģijai, abus mačus aizvadot pagājušās nedēļas nogalē.

Tikmēr Somija pagājušajā nedēļā savās mājās ar 2:3 zaudēja un ar 4:3 uzvarēja Baltkrieviju, abos mačos aizvadot pagarinājumus.

Pēc trešdien un ceturtdien gaidāmajiem pārbaudes mačiem Latvijas izlasei 20.-21.aprīlī sekos divas cīņas viesos pret Slovākiju, kamēr 27.-28.aprīlī Rīgā viesosies Šveices izlase. Savukārt gatavošanās tiks noslēgta ar spēli 1.maijā Rīgā pret spēcīgo Kanādas izlasi.

Pasaules čempionāts 4.maijā sāksies Dānijas pilsētās Herningā un Kopenhāgenā. Latvijas izlase Herningā spēlēs vienā grupā ar Kanādu, Somiju, ASV, Vāciju, Norvēģiju, Dāniju un Dienvidkoreju. Četras labākās komandas tiks ceturtdaļfinālā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!