Foto: Reuters/Scanpix/LETA
Latvijas hokeja izlasei Dānijā notiekošajā pasaules čempionātā ir sliktākais vairākums un sagaidāms, ka šajā pozīcijā tur tā arī paliks.

Latvijas izlase ceturtdien pasaules čempionāta ceturtdaļfinālā ar 2:3 aizraujošā cīņā piekāpās Zviedrijai, noslēdzot dalību turnīrā ar izcīnītu astoto vietu.

Lai arī pasaules čempionātā vēl jāizspēlē pusfināli un cīņas par medaļām, Latvija planētas meistarsacīkstes noslēgs kā vājākā vairākuma izmantotāja, jo tā vārtus guvusi tikai trijos no 26 gadījumiem (11,54%), turklāt to apsteidz augstāko divīziju pametusī Dienvidkoreja (11,76%).

Labākā vairākuma izmantotāja šajā pasaules čempionātā bijusi ASV, kas realizējusi 14 no 35 gadījumiem (40%).

Tikmēr mazākuma neitralizēšanā Latvijas komanda ir devītā labākā, jo izturējusi 14 no 19 mazākumiem (73,68), kamēr pirmajā vietā esošā Kanāda mazākumā ielaidusi tikai divus vārtus no 26 gadījumiem (92,31%). Savukārt septītajā vietā Latvijas izlase ir atvairīto metienu rādītājā (91,08%), kamēr līdere ar 94,09% ir Zviedrija.

Šajās planētas meistarsacīkstēs Latvijai bijusi desmitā labākā metienu realizācija, jo gūti 18 vārti no 196 metieniem (9,18%), bet līdere ar 14,65% ir Somija (40 no 273).

Latvijai šajā pasaules čempionātā ir astotās apmeklētākās spēles, jo astoņus tās mačus kopumā noraudzījušies 60 310 skatītāji jeb vidēji 7538 apmeklētāji cīņā. Labākā apmeklētība ir Zviedrijai, kuras spēles vidēji apmeklējuši 11 108 cilvēki.

Individuāli starp hokejistiem izcēlies tikai Latvijas vārtsargs Elvis Merzļikins, kurš statistiski ir turnīra ceturtais labākais savas pozīcijas spēlētājs. Sešās spēlēs viņš kopumā atvairīja 94,04% metienu, kas ir ceturtais labākais rādītājs turnīrā. Arī vidēji spēlē ielaistie 1,50 vārti ir ceturtais labākais rezultāts.

Savukārt starp laukuma spēlētājiem rezultatīvāko augšgalā nav neviena Latvijas hokejista. Valstsvienības rezultatīvākais spēlētājs ar četriem vārtiem un divām rezultatīvām piespēlēm bija Rūdolfs Balcers, kas gan neļauj atrasties labāko trīsdesmitniekā. Čempionāta rezultatīvākais hokejists ar 19 punktiem ir amerikānis Patriks Keins (8+11).

Balcera četri gūtie vārti viņiem labāko snaiperu sarakstā tikmēr ļauj atrasties dalītā 15.vietā, kamēr labākais vārtu guvējs ar deviņiem precīziem raidījumiem ir soms Sebastians Aho. Miks Indrašis tikmēr ar piecām rezultatīvām piespēlēm ir 25.pozīcijā starp labākajiem piespēlētājiem.

Tikmēr Andris Džeriņš uzvarēja 74 no 133 iemetieniem, kas procentuāli (55,64%) ir 18.labākais rādītājs.

Zviedrija pasaules čempionāta pusfinālā tiksies ar ASV hokejistiem, kuri savā ceturtdaļfināla cīņā ceturtdien ar 3:2 pārspēja Čehiju.

Otrā pusfināla pārī tikmēr tiksies Šveice un Kanāda. Šveicieši ceturtdaļfinālā negaidīti ar 3:2 apspēlēja Somiju, bet kanādieši ar 5:4 pagarinājumā pieveica savu principiālo pretinieci Krieviju.

Pusfināli tiks izspēlēti sestdien, kamēr cīņas par pasaules čempionāta medaļām notiks svētdien.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!