Latvijas hokeja izlase pēc sāpīgā zaudējuma pasaules čempionāta grupu turnīra pēdējā spēlē ar Vāciju noslēguma kopvērtējumā ieņēma 11. vietu.

Ziņots, ka Latvijas izlase priekšsacīkšu izšķirošajā spēlē otrdien, 1. jūnijā, "Arēnā Rīga" sāpīgi ar 1:2 zaudēja Vācijai un neiekļuva ceturtdaļfinālā. Lai turpinātu cīņu par medaļām, Latvijai pietika arī ar neizšķirtu pamatlaikā. Tomēr pēc zaudējuma Latvija savā grupā ierindojās tikai sestajā vietā, kas kopvērtējumā dod 11. vietu. Latvijai un A grupas sestajai vietai Dānijai septiņās spēlēs bija pa deviņiem punktiem, tomēr Latvijai noslēgumā ir labāka gūto/zaudēto vārtu starpība – Latvijai tā ir "-1", bet dāņiem "-2". Tādējādi šajā neoficiālajā sesto vietu duelī augstāk ir Latvija, kopvērtējumā ieņemot 11. vietu.

Tā ir zemākā Latvijas izlases vieta kopš valstsvienību trenē kanādietis Bobs Hārtlijs. Kanādiešu speciālists sāka trenēt Latvijas izlasi 2017. gadā, kad pasaules čempionātā Ķelnē komanda bija 10. vietā. Nākamajā gadā Dānijā notikušajā čempionātā Latvija iekļuva ceturtdaļfinālā, kur zaudēja nākamajai čempionvienībai Zviedrijai, un kopvērtējumā ieņēma astoto vietu.

2019. gadā Slovākijā notikušajā turnīrā Latvijas izlase bija 10. vietā, bet tagad ir 11. vietā.

Līdz šim augstākā Latvijas izcīnītā vieta ir septītā, ko izdevies paveikt trīs reizes. Pirmo reizi tas tika paveikts 1997. gadā pirmajā reizē pēc atgriešanās elitē, bet tad vēl nebija "play off" sistēmas, un Latvija septīto vietu ieguva "gandarījuma turnīrā". 2004. gadā Latvija pirmo reizi spēlēja ceturtdaļfinālā, kur zaudēja nākamajai finālistei Zviedrijai, un palika septītā. Savukārt 2009. gadā ceturtdaļfinālā Latvija zaudēja Kanādai, kas vēlāk tika pie sudraba medaļām, un arī bija septītā starp "play off" dalībniecēm.

Hārtlijam līgums ar Latvijas Hokeja federāciju (LHF) noslēgts līdz 2022. gada Pekinas ziemas olimpiskajām spēlēm, kurām Latvijas izlase vēl nav kvalificējusies. Augustā Rīgā gaidāmajā atlases turnīrā Latvija par ceļazīmi uz Pekinu cīnīsies ar Franciju, Itāliju un Ungāriju.

$duelID=1415;$eventID=27;include '/www/htdocs/sport/includes/articleincludes/starVote/vote.inc' ?>

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!