Foto: F64
Latvijas vīriešu hokeja izlase, turpinot gatavoties pasaules čempionātam, šodien izbraukumā aizvada "Euro Ice Hockey Challenge" maču pret Slovākiju.

Abu komandu duelis Mihalovces pilsētā sāksies plkst.18 pēc Latvijas laika. Sestdien abas izlases tiksies atkārtoti Popradā.

Līdz šim aizvadītajās četrās pārbaudes spēlēs Latvijas valstsvienība piedzīvojusi zaudējumus. Vispirms viesos ar 2:3 un 2:6 tika zaudēts Norvēģijai, bet vēlāk sekoja bezvārtu neveiksmes savā laukumā ar 0:3 un 0:5 pret Somijas izlasi.

Pēc šīs nedēļas pārbaudes mačiem 26.-27.aprīlī Rīgā viesosies Šveices izlase. Savukārt gatavošanās tiks noslēgta pašā maija sākumā ar spēli pret Kanādu.

Latvijas izlases galvenais treneris Bobs Hārtlijs Latvijas izlasē pārbaudes mačiem ar Slovākiju iekļāvis 14 uzbrucējus, astoņus aizsargus un trīs vārtsargus.

Starp šiem hokejistiem ir tādi spēlētāji kā uzbrucēji Mārtiņš Karsums, Roberts Bukarts, vārtsargs Kristers Gudļevskis un aizsargs Kristofers Bindulis. Pēdējie divi izlasei pievienojās tikai ceturtdien pa taisno no ASV, tāpēc sagaidāms, ka pirmajā mačā pret Slovākiju viņi vēl nespēlēs.

Latvijas hokeja izlasei šonedēļ pievienojās arī Čehijā spēlējošie Oskars Cibuļskis un Andris Džeriņš, kuri gan uz Slovākiju nedevās. Tāpat to personisku iemeslu dēļ nedarīja aizsargs Ralfs Freibergs. Ar valstsvienību no otrdienas ir arī aizsargs Kristaps Sotnieks, kurš tāpat kā Egils Kalns, Roberts Kaļķis, Renārs Kārkls un Ernests Tomass paliks Latvijā un aizvadīs treniņus Volvo hallē.

Šobrīd cīņu par Vācijas un Šveices čempionātu zeltiem aizvada Rihards Bukarts, Ronalds Ķēniņš un Elvis Merzļikins, kuri pēc "play-off" beigām tiekot gaidīti izlasē.

Tāpat izlasē tiekot gaidīts vārtsargs Matīss Edmunds Kivlenieks, kā arī vēl nav skaidrības par Amerikas Hokeja līgā (AHL) spēlējošajiem uzbrucējiem Teodoru Bļugeru un Rūdolfu Balceru, kuru pārstāvētās komandas cīnās izslēgšanas turnīrā.

Jau vēstīts, ka veselības problēmu dēļ Latvijas izlasē šajā pavasarī nebūs iepriekšējo trīs gadu komandas kapteiņa Kaspara Daugaviņa, kuram veikta rokas operācija. Tāpat komandas sastāvā nebūs uzbrucēju Laura Dārziņa, Zemgus Girgensona un Jāņa Sprukta, kā arī vārtsargi Ivars Punnenovs un Jānis Kalniņš. Turklāt sagaidāms, ka pasaules čempionātā nevarēs palīdzēt arī aizsargs Artūrs Kulda.

Iepriekš arī bija skaidrs, ka uz izlasi netiks aicināts aizsargs Oskars Bārtulis.

Pasaules čempionāts 4.maijā sāksies Dānijas pilsētās Herningā un Kopenhāgenā. Latvijas izlase Herningā spēlēs vienā grupā ar Kanādu, Somiju, ASV, Vāciju, Norvēģiju, Dāniju un Dienvidkoreju. Četras labākās komandas tiks ceturtdaļfinālā.

Latvijas izlases sastāvs pārbaudes spēlēm ar Slovākiju:

Vārtsargi: Māris Jučers (Lionas "Lions", Francija), Uldis Čalpa ("Kurbads"), Kristers Gudļevskis (Bridžportas "Sound Tigers", AHL);

Aizsargi: Guntis Galviņš, Kristaps Zīle, Uvis Balinskis (visi - Rīgas "Dinamo", KHL), Edgars Siksna (Karagandas "Sarjarka", VHL), Kristofers Bindulis (Hēršijas "Bears", AHL), Artūrs Salija ("Nove Zamky", Slovākija), Ēriks Ševčenko (Dzjiliņas "Tsen Tou", VHL), Kristiāns Rubīns (Medisinhetas "Tigers", WHL).

Uzbrucēji: Roberts Bukarts (Zlīnas "Aukro Berani", Čehija), Ņikita Jevpalovs, Miķelis Rēdlihs, Miks Indrašis, Vitālijs Pavlovs, Gints Meija, Gunārs Skvorcovs, Oskars Batņa, Frenks Razgals, Māris Bičevskis (visi - Rīgas "Dinamo", KHL), Mārtiņš Karsums (Maskavas "Dinamo", KHL), Rodrigo Ābols ("Orebro", Zviedrija), Mārtiņš Cipulis ("Kurbads"), Renārs Krastenbergs (Ošavas "Generals", OHL).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!