Foto: LETA

Latvijas hokeja izlase pēc sestdien piedzīvotā zaudējuma pasaules čempionāta spēlē pret Vāciju atcēlusi savu šodienas rīta treniņu.

Sestdienas mačā Latvijas izlase ar 0:2 zaudēja Vācijai, sarežģījot savas iespējas saglabāt vietu augstākajā divīzijā. Ja Latvijas izlases galvenie konkurenti uz izkrišanu austrieši pirmdien neizcīnīs punktus pret pasaules čempioniem krieviem, Latvijas izlasei atlikušajos divos mačos pret Franciju un Somiju vietas saglabāšanai augstākajā divīzijā jātiek pie trim punktiem.

Gatavojoties pirmdienas mačam pret Franciju, Latvijas izlasei šodien plkst.11 bija paredzēts stundu gars treniņš, taču tas ticis atcelts, ko sestdien pēc spēles pieļāva arī vienības galvenais treneris Teds Nolans.

Treniņa vietā komanda dosies kopīgās pusdienās ārpus viesnīcas, tādējādi izvēdinot galvas un uz brīdi atpūšoties no hokeja.

Svarīgā Latvijas un Francijas izlašu spēle pirmdien Helsinkos sāksies plkst.16.15, savukārt plkst.20.15 savu noslēdzošo turnīra cīņu pret Krieviju aizvadīs Austrija.

Tikmēr ar vieniem no sacensību mājiniekiem somiem Latvijas izlase tiksies otrdien.

Pateicoties sestdienas panākumam, Vācija ar septiņiem punktiem piecās spēlēs Helsinku grupas kopvērtējumā nokļuvusi pie ceturtdaļfināla zonas - tikpat punktu ir arī ceturtajā vietā esošajai Slovākijai. Sesto vietu ar sešiem punktiem ieņem Francija, pieci punkti ir Austrijas kontā, bet Latvija ar trim punktiem ieņem pēdējo, astoto, vietu.

Kā ziņots, 77.pasaules čempionāts risinās Stokholmā un Helsinkos. Sacensībās 16 komandas sadalītas divās grupās. Helsinku apakšgrupā sacenšas ASV, Austrija, Francija, Krievija, Latvija, Slovākija, Somija un Vācija. Savukārt Stokholmas grupā tiekas Baltkrievija, Čehija, Dānija, Kanāda, Norvēģija, Slovēnija, Šveice un Zviedrija.

Pēc viena apļa turnīra grupas ietvaros katrā attiecīgajā pilsētā četru spēcīgāko komandu vidū tiks izspēlēti ceturtdaļfināli, bet to uzvarētāji vienkopus pulcēsies Stokholmā, kur līdz 19.maijam tiks noskaidroti šī gada pasaules čempioni.

Komandām, kas grupās ieņems 5.-7.vietu, čempionāts būs noslēdzies, savukārt katras apakšgrupas vājākā komanda pametīs augstāko divīziju un nākamgad spēlēs pirmās divīzijas A grupā. Šo komandu vietas nākamgad ieņems Itālija un Kazahstāna, kas abas spēcīgākajā līgā atgriezīsies pēc gada pārtraukuma.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!