Foto: F64

Latvijas hokeja izlase, neraugoties uz to, ka gaidāmajā pasaules čempionātā nespēlēs vairāki valsts vadošie spēlētāji, spēs nosargāt vietu elites divīzijā, prognozē bukmeikeru kantori.

Visticamāk, Latvijas hokejisti savus atbalstītājus priecēs ar vienu vai divām uzvarām, paliekot savā grupā sestajā vai septītajā vietā, prognozē sporta totalizators "viensviens.lv". Tikmēr "olybet.lv" prognozes ir nedaudz cerīgākas, visa turnīra kopvērtējumā Latvijai atvēlot 10.vai 11.pozīciju.

Saskaņā ar "viensviens.lv" bukmeikeru aplēsēm, riskam, ka Latvijas izlases hokejisti negūs nevienu uzvaru, kas nozīmēs elites divīzijas pamešanu, ir atvēlēts koeficents 5. Savukārt Latvijas izlases uzvarai pasaules čempionātā "olybet.lv" piešķīrusi koeficentu 151, "viensviens.lv" koeficents Latvijas triumfam ir 180.

Latvijas izlases izredzes iekļūt ceturtdaļfinālā "olybet.lv" vērtējumā ir ar koeficentu 4,2, bet "viensviens.lv" tam piešķīrusi koeficentu 5,5.

Bijušais NHL spēlētājs Raitis Ivanāns uzskata, ka komandas sniegumu ietekmēs daudzu vadošo hokejistu nespēlēšanu izlasē, un tas, ka jaunajam trenerim ir bijis pārāk īss sagatavošanās laiks.

"Mana sportiskā pieredze rāda, ka, komandā ienākot jaunam trenerim ar jaunu sistēmu, pirmajā sezonā vai turnīrā ir grūti izveidot spēcīgu kolektīvu, bet spēlētājiem uzreiz uztvert un izpildīt trenera spēles vīziju. Gatavošanās laiks čempionātam ir ļoti īss, bet trenera uzdevums nopietns - sagatavot komandu turnīram taktiski, fiziski un psiholoģiski. Tāpat mēs nevaram ignorēt faktu, ka Aleksandram Beļavskim Prāgā nebūs pieejama lielākā daļa no Soču komandas spēlētājiem. Mūsu rezerves nav tik lielas kā, piemēram, Kanādai, Zviedrijai vai citām hokeja lielvalstīm. Taču esmu pārliecināts, ka visi spēlētāji, kuri būs komandā, fiziski būs gatavi un atdos no sevis visus simts procentus. Visi spēlētāji, kuri uzvelk Latvijas izlases kreklu, vienmēr ir gatavi cīnīties ar pilnu atdevi visās spēlēs un pret ikvienu pretinieku," skaidro Ivanāns, kurš ir "viensviens.lv" vēstnieks.

Savukārt vislielākās izredzes uzvarēt pasaules čempionātā ir Krievijas, Kanādas un Zviedrijas izlasēm, prognozē abi bukmeikeru kantori. Savukārt vislielākās izredzes pamest elites divīziju Slovēnijai un Austrijai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!