Foto: LETA

Latvijas hokeja izlase sestdien sacenšas ar Vācijas valstsvienību, aizvadot savu piekto spēli šāgada pasaules čempionāta

Mačs Helsinkos sāksies plkst.20.15.

Kā ziņots, pirmajā mačā Latvijas izlase ar 0:6 kapitulēja pašreizējai pasaules čempionvienībai Krievijai, bet ar 1:4 piekāpās ASV hokejistiem, bet trešajā mačā otrdien ar 3:5 kapitulēja arī Austrijai, apdraudot izredzes palikt augstākajā divīzijā arī nākamajā sezonā.
Tomēr Latvijas līdzjutēju noskaņojums labāks kļuva pēc ceturtdienas mača, kad ar "hat-trick" izcēlās Lauris Dārziņš, bet izlase ar 5:3 uzvarēja pagājušā gada turnīra finālisti Slovākiju, pārtraucot septiņu zaudējumu sēriju pasaules čempionāta spēlēs.

Savukārt Vāciju turnīru uzsāka ar zaudējumu pagarinājumā vienai no sacensību saimniecēm Somijai, tālāk ar 1:4 piekāpās pašreizējai pasaules čempionei Krievijai, trešajā mačā ar 2:3 piekāpās arī Slovākijai, bet savu līdz šim pēdējo maču aizvadīja vēl trešdien, kad dienas sesijā ar 2:0 pārspēja Austriju.

Līdz ar to pirms šī mača Vācija ar četriem punktiem ieņem septīto vietu apakšgrupā, bet Latvija ar trim punktiem ir pēdējā, astotajā, pozīcijā. Abām komandām mačs būs ļoti svarīgs.

Pēc neatkarības atjaunošanas Latvija ar Vāciju pasaules čempionātos savā starpā tikušās sešas reizes. Pirmajos divos turnīros 1997. un 1998.gadā Latvija tika pie graujošiem panākumiem ar 8:0 un 5:0, bet jau trešajā tikšanās reizē 2002.gadā tika ciesta neveiksme ar 2:3.

2004.gadā abas valstsvienības savā starpā cīnījās neizšķirti 1:1, 2008.gadā Latvija atzina pretinieku pārākumu ar 3:5, bet pagājušajā gadā Latvija pārtrauca neveiksmju sēriju un pieveica Vāciju ar 3:2.

Latvijas izlases pieteikumā šobrīd ir maksimāli atļautie 25 spēlētāji - trīs vārtsargi, astoņi aizsargi un 14 uzbrucēji. Pagaidām veselības problēmas ir aizsargiem Georgijam Pujacam, Agrim Savielam un uzbrucējam Gintam Meijam.

Tāpat diskvalifikācijas dēļ Latvijas izlasei šai mačā nepalīdzēs jaunais uzbrucējs Zemgus Girgensons.

Pēc šīs cīņas Latvijai apakšgrupu sacensībās paliks vēl tikai divi mači, kad pirmdien un otrdien būs jāspēkojas ar Franciju un Somiju.

Sestdien risināsies vēl pieci mači. Jau plkst.12.15 Helsinkos sāksies cīņa starp ASV un Francijas izlasēm, bet stundu vēlāk Stokholmā čempionātu ļoti veiksmīgi uzsākusī Šveice spēkosies ar Dāniju. Turpinājumā plkst.16.15 Helsinkos Somija sacentīsies ar Austriju, vēlāk plkst.17.15 Stokholmā Kanāda samēros spēkus ar Čehiju, bet diena noslēgsies plkst.21.15, kad Stokholmas galvaspilsētā sāksies duelis starp Norvēģiju un Baltkrieviju.

Latvijas hokeja valstsvienības sastāvs pasaules čempionātā:
vārtsargi - Edgars Masaļskis (Hantimansijskas "Jugra", KHL), Māris Jučers (Rīgas "Dinamo"), Kristers Gudļevskis ("Rīga");
aizsargi - Agris Saviels, Jānis Andersons (abi - Kijevas "Kompanjon", Ukraina), Krišjānis Rēdlihs, Kristaps Sotnieks, (abi - Rīgas "Dinamo"), Māris Jass (Hannoveres "Scorpions", Vācija), Ralfs Freibergs (Boulinggrīnas "Falcons", NCAA), Artūrs Kulda (Vinipegas "Jets", NHL), Georgijs Pujacs (Omskas "Avangard", KHL);
uzbrucēji - Lauris Dārziņš (Kazaņas "Ak Bars", KHL), Jānis Sprukts (Maskavas CSKA, KHL), Ronalds Ķēniņš (Cīrihes "ZSC Lions", Šveice), Armands Bērziņš ("Kompanjon"), Andris Džeriņš, Vitālijs Pavlovs, Miks Indrašis, Gints Meija (visi - Rīgas "Dinamo"), Mārtiņš Cipulis (Prāgas "Lev", KHL), Juris Štāls ("Propad", Slovākija), Koba Jass (Kladno "Rytiri", Čehija), Roberts Jekimovs (Lāpenrantas "SaiPa", Somija), Aleksejs Širokovs ("Red Ice", Šveice).

Vācijas hokeja valstsvienības sastāvs dalībai pasaules čempionātā:
vārtsargi - Denijs aus den Birkens (Ķelnes "Haie''), Deniss Endrass (Manheimas "Adler"), Robs Zeps (Berlīnes "Eisbaren");
aizsargi - Torstens Ankerts, Morics Millers (abi - "Haie"), Jenss Baksmans, Franks Hērdlers (abi - "Eisbaren"), Kristians Ērhofs (Bufalo "Sabres", NHL), Nikolajs Gocs ("Adler"), Benedikts Kols (Volfsburgas "Grizzly Adams"), Džastins Krīgers (Šarlotes "Checkers", AHL);
uzbrucēji - Marcels Gocs (Floridas "Panthers", NHL), Filips Gogula, Fēlikss Šūcs, Džons Trips (visi - "Haie"), Tomass Greilingers, Patriks Hāgers (abi - Ingolštates ERC), Markuss Kinks, Franks Mauers (abi - "Adler"), Marcels Nēbelss (Adirondakas "Phantoms", AHL), Daniels Pjeta (Krēfeldes "Pinguine"), Andrē Rankels ("Eisbaren"), Janiks Zeidenbergs, Kristofs Ūlmans (abi - "Adler"), Mihaels Volfs (Izelronas "Roosters").

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!