Foto: F64
Latvijas hokeja izlase 2012.gada pasaules čempionātā (PČ) ir viena no visvieglākajām komandām, lai gan auguma centimetru ziņā daudz neatpaliek no mērīšanas līderiem, liecina Kontinentālās hokeja līgas (KHL) piektdien apkopotā informācija.

Vidējais Latvijas izlases spēlētāja svars ir 84,2 kilogrami, kas ļauj apsteigt tikai Itāliju ar 82,6 kilogramiem.

Gan pēc spēlētāju auguma, gan svara līderi ir kanādieši. Kanādas hokejists PČ vidēji ir 187 centimetrus garš un sver 92 kilogramus. Pēc spēlētāju vidējā svara 90 kilogramu robežu sasniedz arī Vācija (91,3 kilogrami), Krievija (90,7), Zviedrija (90) un Slovākija (90).

Savukārt garākie spēlētāji pēc Kanādas ir Slovākijai (186,3 centimetri), Zviedrijai (186) un Krievijai (185,8), kam seko Čehija (185) un Latvija (184,9).

KHL ir PČ visplašāk pārstāvētā līga ar 102 hokejistiem, taču rezultativitātes līderu sarakstā visaugstāk no viņiem ‒ dalītā 10.vietā ‒ ir norvēģis Patriks Toresens no Sanktpēterburgas SKA. KHL sezonu aizvadījušo PČ spēlētāju rangā ceturtais ar četrām rezultatīvām piespēlēm ir Jānis Sprukts no Rīgas "Dinamo".

Viens no PČ rezultatīvākajiem spēlētājiem Miks Indrašis, kurš guvis trīs vārtus un izdarījis divas rezultatīvas piespēles, pagājušajā sezonā Rīgas "Dinamo" aizvadīja tikai vienu spēli, jo lielākoties bija kluba jauniešu komandas HK "Rīga" un fārmkluba "Liepājas metalurga" rīcībā.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!