Starptautiskā hokeja federācija (IIHF) publiskojusi 2021. gada valstsvienību rangu, pēc kura nosaka nākamā gada pasaules čempionāta apakšgrupas.

Latvijas hokeja izlase jaunākajā pasaules hokeja rangā saglabājusi desmito vietu, kamēr līderpozīcijā ir par pasaules čempioniem kļuvusī Kanādas izlase. Somija pakāpās uz otro pozīciju, savukārt Krievija ierindojas trešajā vietā. ASV, Vācija un Čehija ieņem nākamās pozīcijas, bet Zviedrija pēc sava fiasko Rīgā noslīdēja uz septīto vietu. Šveice ir astotā, Slovākija devītā, bet aiz Latvijas atrodas Norvēģija, Dānija, Kazahstāna, Baltkrievija, Francija un Lielbritānija. No elites divīzijas komandām viszemākajā vietā rangā ierindojas Itālija – 17. pozīcijā.

Balstoties uz pasaules rangu, tiek noteikts 2022. gada pasaules čempionāta, kas risināsies Somijas pilsētās Tamperē un Helsinkos, apakšgrupu sastāvs. Latvijas hokejisti spēlēs B apakšgrupā Tamperē kopā ar mājiniekiem somiem, ASV, Čehiju, Zviedriju, Norvēģiju, Baltkrieviju un Lielbritāniju.

Savukārt A grupā Helsinkos būs Kanāda, Krievijas Olimpiskās komitejas (KOK) komanda, Vācija, Šveice, Slovākija, Dānija, Kazahstāna un Itālija.

2022. gada pasaules hokeja čempionāts risināsies no 13. līdz 29. maijam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!