Foto: LETA

Šobrīd šķiet, ka Latvijas hokeja izlasei problēmu vārtsargu pozīcijā vairs nebūs ilgi, bet tas ir ļoti svarīgs aspekts, lai valstsvienības rezultāti kāptu uz augšu, izteicās pieredzējušais aizsargs Rodrigo Laviņš.

Kā zināms, Latvijas izlasei joprojām palīdz pieredzējušais Edgars Masaļskis, pērn pasaules čempionātā "uzziedēja" Kristers Gudļevskis, kurš šosezon jau debitēja Nacionālajā hokeja līgā (NHL), bet šajā pavasarī izlasē debitējuši arī Elvis Merzļikins un Ivars Punnenovs, kuri abi ikdienā spēlē spēcīgajā Šveices augstākās līgas čempionātā.

"Pienācis laiks, kad ar vārtsargiem laikam problēmu nebūs ilgi," secināja Laviņš. "Tas ir galvenais, lai izlases rezultāti ietu uz augšu, jo mūsdienu hokejā vārtsargu devums ir daudz vairāk nekā 50%."

Aizvadītās nedēļas nogalē Latvijas izlase, pārbaudes spēlēs gatavojoties pasaules čempionātam, divreiz pieveica Franciju. Laviņš atzina, ka kvalitatīvāks sniegums rādīts pirmajā mačā.

"Otrā spēle bija ar lieliem caurumiem. Komandas vairāk darbojās uzbrukumā bez aizsardzības. Tādas spēles ir interesantas spēlētājiem un skatītājiem, bet treneriem pārāk nepatīk," secināja aizsargs. "Pirmajā spēlē ar Franciju taktiskais zīmējums izdevās labāk. Otrās spēles gaitai gan daļēji pie vainas ir arī pretinieki, kuri pie rezultāta 2:4 riskanti skrēja uz priekšu ar trim četriem spēlētājiem. Līdz ar to momenti sanāca gan viņiem, gan mums pretuzbrukumos. Viņi ļoti negribēja zaudēt."

Laviņš atzina, ka spēles kvalitāte pārbaudes spēlēs Latvijas izlases izpildījumā bijusi diezgan laba. Šobrīd vairs neko nevar uztrenēt, jo visi spēlētāji zina, kā jāspēlē.

Kā ziņots, Laviņš pirms nedēļas kļuva par visu laiku spēlēm bagātāko Latvijas izlases hokejistu, apsteidzot Aleksandru Ņiživiju. Pašlaik Laviņa kontā ir 221 spēle izlasē, bet Ņiživijs, kurš arī joprojām turpina karjeru, aizvadījis 218 mačus.

"Es vienkārši eju un daru. Man šis rekords nav dzinulis doties laukumā," teica Laviņš, kurš atzina, ka nav saņēmis nekādus solījumus par došanos uz pasaules čempionātu. "Dzīvoju šodien un gatavojos nākamajai dienai. Ja ir veselība un redzu, ka varu palīdzēt, tad man patīk izlasē. Ja es mocītos, nespēlētu šeit, tomēr gūstu baudu no hokeja."

Tāpat Laviņš atzina, ka izlasē diezgan daudz runā ar jauno aizsargu Jāni Jaku, cenšoties viņam palīdzēt pēc iespējas labāk iejusties valstsvienībā.

Pēdējās pārbaudes spēles pirms Minskā gaidāmā pasaules čempionāta Latvijas izlase aizvadīs šīs nedēļas nogalē Bratislavā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!