Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)

Latvijas hokeja izlasei gaidāmajā pasaules čempionātā, visticamāk, nāksies iztikt bez aizsarga Jēkaba Rēdliha un uzbrucēja Roberta Jekimova, vēsta laikraksts “Diena”.

J.Rēdliham esot bojāts kājas muskulis un šī savainojuma pilnīgai izārstēšanai nepieciešamas piecas nedēļas. Tikmēr Jekimovs otrajā pārbaudes spēlē ar Čehiju savainoja plecu.

“Es domāju, ka ar viņu treneri var nerēķināties. Tāpat minimālas izredzes ir uz Jekimova spēlēšanu izlasē, kuram otro reizi pusgadā ir savainots plecs,” intervijā izdevumam skaidroja valstsvienības ārsts Jānis Kvēps. “Pirmajā gadījumā atveseļošanās prasīja piecas nedēļas. Var jau riskēt un spēlēt, bet vai tas ir vajadzīgs, jo pēc tam var būt tikai sliktāk. Pēc šī pasaules čempionāta viņš taču nedomā beigt spēlēt hokeju.”

Atgādinām, ka pirmdien treniņā gūžas traumas dēļ nepiedalījās arī cits uzbrucējs Ģirts Ankipāns, tomēr par savainojuma nopietnību varēs spriest pēc rūpīgas izmeklēšanas.

“Manuprāt, Ģirtam gūžas problēmas ir meklējamas muguras rajonā. Katrā ziņā jāgaida, ko pēc rentgena uzņēmuma izpētes teiks šīs jomas speciālisti. Pēc pēdējās spēles ar Dāniju Ģirtam sūdzību nebija, bet naktī uz pirmdienu esot sākusi sāpēt gūža,” skaidroja ārsts.

Tāpat uz ultrasonogrāfiju šajās dienās vēlreiz dosies Māris Bičevskis, un ja rezultātu būs pozitīvi, viņš varēs pievienoties valstsvienības treniņnometnei.

Tikmēr pēc aizvadītajām četrām pārbaudes spēlēm Latvijas izlases vārtsargu trenerim Sergejam Naumovam kļuvis skaidrs, ka pirmais vārtsargs būs Edgars Masaļskis, bet otrais Māris Jučers. Līdz ar to par trešā vārtsarga pozīciju cīnīsies Ervīns Muštukovs, Mārtiņš Raitums, Jānis Kalniņš un Kristers Gudļevskis.

Jau vēstījām, ka Latvijas izlase jau aizvadījusi četras pārbaudes spēles pirms pasaules čempionātā. Abās spēlēs ar Čehijas izlasi Latvija piedzīvoja zaudējumus - ar 3:4 (pēcspēles metienu sērijā) un 1:3. Savukārt pār Dāniju tika izcīnītas divas uzvaras – ar 2:1 un 4:1.

20. un 21.aprīlī EHC ietvaros Rīgā viesosies Krievijas izlase.

Savukārt pēdējās pārbaudes spēlēs pirms pasaules čempionāta 30.aprīlī un 1.maijā "Arēnā Rīga" Latvija spēlēs ar Franciju.

Šogad pasaules čempionāts risināsies Zviedrijā un Somijā. Latvijas izlase spēlēs vienā apakšgrupā ar Krieviju, Zviedriju, Čehiju, Vāciju, Norvēģiju, Dāniju un Itāliju.

Sākot ar šo gadu, pasaules čempionāta augstākajā divīzijā visas 16 komandas, ņemot vērā Starptautiskās Hokeja federācijas (IIHF) rangu, izkārtotas divās apakšgrupās, pa astoņām vienībām katrā. Tādējādi katrai valstsvienībai būs garantētas vismaz septiņas spēles.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!