Foto: LETA

Latvijas hokeja izlases treniņnometnei pirms pasaules čempionāta pievienojušies vairāki spēlētāji, vēsta Latvijas Hokeja federācija (LHF).

Pirmdien Latvijas izlases treniņnometnei pievienojušies aizsargi Edmunds Augstkalns, Edgars Siksna, Maksims Širokovs un uzbrucēji Roberts Bukarts, Kirils Tambijevs, Oskars Batņa un Koba Jass.

Pagājušo sezonu Augstkalns noslēdza Polijā, kur Bitomas "Polinia" rindās 27 spēlēs guva vienus vārtus, izdarīja desmit piespēles un tika pie lietderības koeficentu -4. Siksna sezonu aizvadīja Krievijas augstākās līgas (VHL) komandā Karagandas "Sariarka", 47 spēlēs gūstot vienus vārtus, izdarot piecas piespēles un iekrājot lietderības koeficentu +5. Savukārt Širokovs spēlēja Baltkrievijas komandā Grodņas "Neman" (26 spēles, seši vārti un septiņas piespēles) un Alpu hokeja līgas Itālijas klubā "Pustertal/Val Pusteria" (15 spēles, 1 vārti un astoņas piespēles).

Sezonu Čehijā aizvadījušais Roberts Bukarts "Žlin" komandas rindās guva 21 vārtus un izdarīja 19 piespēles, Kirils Tambijevs VHL klubā Sanktpēterburgas "Dinamo" regulārajā čempionātā un izslēgšanas spēlēs guva 14 vārtus un izdarīja 34 rezultatīvas piespēles. Visbeidzot, Koba Jass atgriežas Latvijas izlases treniņos, lai arī viņa komanda "Kurbads" turpina cīņu par Latvijas čempionāta zelta medaļām.

Savukārt vairākiem spēlētājiem pēc aizvadītās nedēļas nogales pārbaudes spēlēm pret Krievijas olimpisko izlasi iedota brīvdiena.

Otrdien Latvijas izlases kandidāti turpinās trenēties divās grupās, bet ceturtdien no rīta Latvijas izlase dosies uz Daugavpili, kur piektdien un sestdien ir paredzētas divas pārbaudes spēles ar Baltkrievijas izlasi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!