Foto: F64
Latvijas hokeja izlasei pasaules čempionātā augstākajā divīzijā izvirzīts mērķis – iekļūšana ceturtdaļfinālā, otrdien paziņoja Latvijas Hokeja federācijas (LHF) prezidents Kirovs Lipmans.

Kā atklāja Lipmans, LHF valdes sēdē izlases galvenais treneris izvirzīto uzdevumu pieņēmis bez komentāriem, Lipmanam paticis, jo parasti treneri cenšoties uzņemties mazāku atbildību. Pēc uzdevuma izvirzīšanas Nolans esot arī atjokojis, vai LHF būtu nauda, ja vajadzēs pārbraukt uz Stokholmu, kur risināsies pusfināla spēles. Uz ko Lipmans atbildējis, ka tādā gadījumā jau nauda atradīšoties.

Latvijas izlasei mērķis iekļūšana ceturtdaļfinālā ir bijis vairākas reizes, taču izslēgšanas spēlēs tā piedalījusies tikai trīs reizes. 2000.gadā Latvijas izlase ceturtdaļfinālā Sanktpēterburgā skandalozā spēlē ar 1:3 zaudēja Čehijai, kas vēlāk kļuva par pasaules čempioni. 2004.gadā pasaules čempionātā Čehijā Latvijas hokejisti ceturtdaļfinālā ar 1:4 piekāpās Zviedrijai, bet 2009.gadā Šveicē Latvijas valstsvienība ar 2:4 zaudēja Kanādai.

Latvijas hokeja izlase pirms pasaules čempionāta aizvadīja septiņas pārbaudes spēles, kurās tika izcīnīta tikai viena uzvara. Pēdējā pārbaudes spēlē pirms PČ Latvijas hokejisti svētdien Ruānā ar 1:3 zaudēja Francijai, kas spēlēja praktiski optimālajā sastāvā.

Latvijas hokeja izlases delegācija uz Helsinkiem izlidos ceturtdien pulksten 9:20.

Latvijas hokejisti priekšsacīkstēs spēlēs Helsinku grupā. 2013.gada pasaules čempionāta pirmo spēli Latvijas izlase aizvadīs Valsts neatkarības atjaunošanas gadadienā 4.maijā pret Krieviju. Vēl priekšsacīkstēs Latvija spēlēs pret ASV, Somiju, Franciju, Slovākiju, Austriju un Vāciju. Grupas četras labākās komandas iekļūs ceturtdaļfinālā, bet vājākā komanda zaudēs vietu augstākajā divīzijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!