Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)

Latvijas hokeja valstsvienības treniņnometnei pirms pasaules čempionāta pievienojies vārtsargs Māris Jučers, vēsta Latvijas Hokeja federācija.

Jučers aizvadīto sezonu pavadīja Francijas klubā "Lyon", kur 32 spēlēs vidēji ielaida 3,17 vārtus un atvairīja 88,9 procentus metienu. Pēc sezonas viņš pievienojās Latvijas klubu hokeja izlasei, kas aizvadīja divas pārbaudes spēles pret Lietuvas izlasi. Savukārt otrdien viņš sāka strādāt ar galveno valstsvienību.

Jučers Latvijas izlases sastāvā bijis trīs pasaules čempionātos, un viņš aizvadījis četras spēles.

Pirms šī pasaules čempionāta vārtsargu pozīcija rada nelielas bažas, jo savainojumu dēļ spēlēt nevar Ivars Punnenovs un Jānis Kalniņš, bet šī brīža valstsvienības pamatvārtsargs Elvis Merzļikins vēl spēlēs Šveices čempionāta finālā. Tāpat vēl sezonu Amerikas hokeja līgā (AHL) aizvada Kristers Gudļevskis un Matīss Kivlenieks, tomēr par abu plāniem izlases sakarā vēl nekas nav zināms.

Tiesa, Punnenovs intervijā Latvijas Televīzijai piektdien stāstīja, ka viņa rīcībā esošā informācija liecina, ka Gudļevskis pēc sezonas esot ar mieru braukt palīgā izlasei.

Pirmajās divās pārbaudes spēlēs pret Norvēģiju Latvijas izlases vārtus sargāja Uldis Čalpa un Reinis Petkus. Petkus pēc neveiksmīgās spēles, kurā ielaida sešus vārtus, svētdien tika atskaitīts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!