Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Darbam šī gada pasaules čempionātā hokejā augstākajā divīzijā, kas notiks Zviedrijā un Somijā, atkal nav ticis deleģēts neviens Latvijas tiesnesis, paziņojusi Starptautiskā Hokeja federācija (IIHF).

2011.gada pasaules čempionātā Slovākijā kā galvenais tiesnesis pirmoreiz darbojās Eduards Odiņš, bet jau pagājušā gada sacensībās neviens Latvijas "soģis" atkal nebija nozīmēts.

Pasaules čempionāta augstākās divīzijas spēlēs strādās galvenie tiesneši no Slovākijas, Vācijas, Krievijas, ASV, Čehijas, Zviedrijas, Kanādas, Somijas un Šveices. Savukārt līnijtiesnešu vidū būs arī Baltkrievijas, Francijas un Norvēģijas pārstāvji.

Astotajos pasaules čempionātos piedalīsies Kanādas izcelsmes tiesnesis ar Šveices pasi Brents Reibers, kurš vadījis iepriekšējo divu gadu finālspēles, kā arī pazīstamākais krievu "soģis" Vjačeslavs Bulanovs.

Jau iepriekš bija zināms, ka vairāki Latvijas tiesneši nozīmēti zemāka līmeņa turnīros.

Augstākās divīzijas turnīrus tiesājis vien līnijtiesnesis Raivis Jučers, kurš gadu mijā Krievijā strādāja pasaules čempionātā U-20 vecuma grupā augstākajā divīzijā.

Dažādus zemāku divīziju U-18 un U-20 vecuma grupu pasaules čempionāta turnīrus šosezon nozīmēti tiesāt arī galvenie tiesneši Aleksandrs Borisovs un Gints Zviedrītis, kā arī līnijtiesneši Edvards Briedis un Viesturs Lēvalds.

Savukārt pieaugušo pasaules čempionātos šajā sezonā galvenais tiesnesis Andris Ansons ieguvis iespēju strādāt Ukrainā paredzētajā pirmās divīzijas B grupas sacensībās, kas ir trešās spēcīgākās, bet Elvijs Trankalis kā līnijtiesnesis strādās DĀR paredzētajās trešās divīzijas sacensībās.

Divi Latvijas tiesneši pagājušajā nedēļā vadīja arī Soču olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīra izšķirošās kārtas sacensības. Odiņš kā galvenais treneris strādāja Vācijā notikušajās sacensībās, bet Maksims Bogdanovs bija līnijtiesnesis turnīrā, kas notika Rīgā.

Kā ziņots, Kontinentālās hokeja līgas (KHL) spēles šosezon vada Odiņš un līnijtiesnesis Juris Balodis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!