Foto: F64

Latvijas hokeja izlase savā ceturtajā pasaules čempionāta spēlē vēl vienā dramatisma pilnā cīņā ar 6:5 (2:1, 1:2, 3:2) pieveica ASV valstsvienību, sagādājot kārtējo pārsteigumu pasaules čempionātā Minskā.

Latvija tagad ar trīs uzvarām četrās spēlēs B grupā ir izvirzījusies otrajā vietā, iegūstot labas iespējas iekļūt ceturtdaļfinālā. Pagājušajā gadā septiņās spēlēs Latvija guva septiņus punktus, bet vēl pirms tam 2012.gadā - sešus punktus, abas reizes neiekļūstot ceturtdaļfinālā.

$d_id=60; include '/www/htdocs/sport/includes/projects/hockey2014/hockey2014star.inc' ?>

ASV izlasei spēles sākumā piederēja liels pārsvars, tomēr Latvija šo ofensīvu izturēja. Spēles gaitai izlīdzinoties, arī Latvija sāka izveidot momentus pie pretinieku vārtiem, un vienu no tiem aizturētā soda laikā izdevās izmantot. Gints Meija, atrodoties aiz vārtiem, iestūma ripu aiz amerikāņu vārtsarga Tima Tomasa kājsargiem un ripa no viņa ieslīdēja vārtos. Nepilnu minūti vēlāk Kreigs Smits saņēma ripu uz zilās līnijas, izrāvās uz vārtiem un ar precīzu metienu Kristera Gudļevska vārtos izlīdzināja rezultātu.

Latvijai pirmajā trešdaļā atkal izdevās atgūt vadību, kad pēc Ronalda Ķēniņa metiena ripa atlēca tieši uz Miķeļa Rēdliha nūjas lāpstiņas, un viņš raidīja ripu tukšajā vārtu stūrī. Otrajā periodā komandas daudz pārkāpa noteikumus, un maz spēlēja pilnos sastāvos. 29.minūtē Aleksandrs Ņiživijs no laukuma stūra izlidoja uz vārtu priekšu un panāca rezultātu 3:1, realizējot vairākumu.

Tad ASV divu minūšu laikā izmantoja divus Latvijas noraidījumus - 29.minūtē precīzs bija Broks Nelsons, bet Tailers Džonsons 22. minūtē panāca izlīdzinājumu. Pēc tam Ķēniņam neizdevās izmantot pretinieka kļūdu savā aizsardzības zonā, un rezultāts šajā trešdaļā vairs nemainījās.

Trešajā periodā ritēja diezgan līdzīga cīņa, bet tad 52.minūtē Kaspars Daugaviņš no savas aizsardzības zonas iegāja ASV zonā un izdarīja precīzu metienu, izvirzot vadībā Latviju. Tomēr ASV ātri atspēlējās, jo Sets Džons izdarīja precīzu tālu metienu – 4:4. Turpinājumā Latvija panāca divu vārtu pārsvaru, jo skaistus vārtus kritienā guva Zemgus Girgensons un izgājienā pret vārtsargu Herberts Vasiļjevs (6:4). Lai arī ASV atguva vienus vārtus, tomēr vēlreiz atspēlēties viņiem neizdevās.

Portāls "Delfi" piedāvāja šī mačā teksta tiešraidi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!